IZVRŠNA DIREKTORKA KOMPANIJE X: Podaci će pokazati napore u borbi protiv mržnje

Tanjug/timesofisrael.com

21. 11. 2023. u 00:10

IZVRŠNA direktorka kompanije X (Tviter) Linda Jakarino izjavila je danas da će „podaci ispričati pravu priču“ o njenim naporima da se bori protiv antisemitizma.

ИЗВРШНА ДИРЕКТОРКА КОМПАНИЈЕ X: Подаци ће показати напоре у борби против мржње

Foto Tanjug/AP

-Iako su neki oglašivači možda privremeno pauzirali reklamiranje zbog obmanjujućeg i izmanipulisanog članka, podaci će ispričati pravu priču, navela je Jakarino u poruci zaposlenima, dodajući da je društvena mreža X jasna u pogledu svojih napora da se bori protiv antisemitizma i diskriminacije.

Društvena mreža X izgubila je nekoliko velikih oglašivača, uključujući IBM i Komkast, a Bela kuća je osudila vlasnika Ilona Maska nakon što je prošle nedelje podržao post u kojem se tvrdilo da Jevreji raspiruju mržnju prema belcima.

U četvrtak je grupa za nadzor medija „Media Matters“ saopštila da je otkrila da su se oglasi za vodeće brendove pojavljivali pored postova koji promovišu nacizam, prenosi Rojters.

Šest velikih brendova koji su pauzirali oglase (Epl, IBM, Soni, Dizni, Komkast i Paramaunt) zajedno su predstavljali 7 odsto prihoda od reklama u SAD u ovoj godini.

Tokom vikenda, Mask je objavio da će njegova kompanija podneti „termonuklearnu“ tužbu protiv „Media Matters“ zbog, kako je rekao, „obmanjujućeg napada“ na platformu i najavio da će tužiti neprofitnu organizaciju, „verovatno već u ponedeljak“.

Predsednik „Media Matters“ Anđelo Karuzone je odgovorio da je Mask daleko od zagovornika slobode govora kako se predstavlja.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)