BIVŠI DIREKTOR KRIPTO BERZE ŽIVI NA "HLEBU I VODI": NJegov advokat kaže da se drži principa

Novosti online

23. 08. 2023. u 12:14

OSNIVAČ propale kripto menjačnice FTX Sem Bankman Frid živi na "hlebu i vodi" u pritvoru jer mu nije obezbeđena veganska hrana koju je tražio, rekao je njegov advokat, a prenosi Gardijan.

БИВШИ ДИРЕКТОР КРИПТО БЕРЗЕ ЖИВИ НА ХЛЕБУ И ВОДИ: Његов адвокат каже да се држи принципа

Foto: Profimedia

Tokom saslušanja advokat Mark Koen rekao je da će nepravilna ishrana onemogućiti Frida da kontroliše hiperaktivni poremećaj pažnje, a što će rezultirati njegovom nemogućnošću da učestvuje u pripremanju odbrane.

 - Pošto sledi svoje principe, on bukvalno sada preživljava od hleba i vode - rekao je Koen, dodajući da je zaliha njegovog klijenta leka emsam za lečenje depresije pri kraju.

Posrnuli osnivač FTX-a nalazi se u zatvoru od 11. avgusta kada je sudija Luis Kaplan opozvao Bankman Fridovu obveznicu od 250 miliona dolara.

Kaplan je zaključio da postoji opravdan razlog da se poveruje da je Bankman Frid pokušao da "podmiti svedoke barem dvaput" od njegovog hapšenja u decembru.

Dva dana od stavljanja u pritvor tužioci su podigli novu optužnicu u kojoj su optužili bivšeg milijardera po sedam tačaka za prevaru i zaveru i optužili Bankman Frida da je koristio ukradena sredstva klijenata da bi zaradio više od 100 miliona dolara doprinosa u kampanji uoči američkih međuizbora prošle godine.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

TERETNI SVEMIRSKI brod Progress MS-22 se odvojio sa Međunarodne svemirske stanice: Misija završena

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini