ISLAMSKA DRŽAVA IZABRALA NOVOG VOĐU: Abu Husein novi lider terorističke organizacije (FOTO)

Tanjug

01. 12. 2022. u 23:30

TERORISTIČKA grupa Islamska država (IS) imenovala je za vođu do sada javnosti nepoznatog Abu Huseina, nakon što se njegov prethodnik Abu al-Hasan al-Hašemi al-Kuraiši razneo u oktobru kada se našao pod opsadom bivših antivladinih pobunjenika na jugu Sirije, izjavile su danas Rojtersu osobe koje su učestvovale u sukobu.

ИСЛАМСКА ДРЖАВА ИЗАБРАЛА НОВОГ ВОЂУ: Абу Хусеин нови лидер терористичке организације (ФОТО)

Foto: Vikipedija

IS je odabrao Abu al-Huseina al-Huseina al-Kuraišija za svog novog lidera, izjavio je portparol te terorističke grupe na snimku.

On nije izneo više detalja o novom lideru.

To je prvi put da je vođa IS ubijen u operaciji u kojoj nije učestvovala koalicija predvođena SAD i prvi put da je lider IS ubijen na jugu Sirije, a ne na severu te zemlje, navela je britanska agencija.

Abu al-Hasan al-Hašemi al-Kuraiši je ubijen u operaciji izvedenoj u Deri, južnoj sirijskoj provinciji.

Kuraiši i njegovi pomoćnici su otkriveni dok su se krili u kući u gradu Jasemu, naveli su bivši pobunjenici koji su učestvovali u sukobu, rođaci onih koji su poginuli u sukobima i žitelji Jasema.

U audio snimku koji je objavljen u sredu, portparol IS je rekao da je Kuraiši ubijen dok se "borio protiv neprijatelja Boga", i dodao da je Abu Husein sledeći vođa, ne iznoseći detalje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POŽALILI SE: Hrvatski konobari otkrili šta doživljavaju posle uvođenja EVRA