NEFORMALNI SASTANAK U HAGU Stoltenberg i grupa lidera iz zemalja NATO večeras u Holandiji

Tanjug

14. 06. 2022. u 16:37

GENERALNI sekretar NATO Jens Stoltenberg i grupa lidera iz zemalja članica sastaju se večeras u Holandiji kako bi razgovarali o sukobu u Ukrajini i pripremili se za samit u Španiji kasnije ovog meseca.

НЕФОРМАЛНИ САСТАНАК У ХАГУ Столтенберг и група лидера из земаља НАТО вечерас у Холандији

Foto: Yves Herman, Pool via AP

Neformalni skup održava se večeras u zvaničnoj rezidenciji holandskog premijera Marka Rutea u Hagu, a domaćin skupa je danska koleginica Mete Frederiksen, prenosi agencija AP.

Ostali lideri koji će prisustvovati sastanku su predsednik Rumunije i premijeri Belgije, Poljske, Portugalije i Letonije.

U kontekstu rata na istočnoj granici Alijanse, razgovaraće se verovatno i o zahtevima Švedske i Finske za pridruživanje NATO, navodi AP.

Letonski premijer Krišjanis Karinš rekao je danas da se nada i očekuje da će se razgovarati o jačanju istočnog krila, posebno u baltičkim državama Estoniji, Letoniji i Litvaniji, koje se sve graniče sa Rusijom.

Karinš je u intervjuu za letonski radio, istakao da je važno da njegove kolege iz NATO imaju slične potrebe za jačanjem bezbednosti u baltičkom regionu.

BONUS VIDEO:

DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba