POSLEDNJI IZVEŠTAJ SA FRONTA: Žestoke borbe u Mariupolju, Izjum je oslobođen, povlačenje kod Kijeva

P. Z. S. / telegram zola_of_renovation

01. 04. 2022. u 20:57

SPECIJALNA vojna operacija Rusije u Ukrajini nastavljena je 37 dan. Vode se žestoke borbe u Mariupolju.

ПОСЛЕДЊИ ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Жестоке борбе у Мариупољу, Изјум је ослобођен, повлачење код Кијева

Foto Tanjug

Ruski analitičar Vladislav Ugoljnij dao je izveštaj sa ratišta u Ukrajini:

DESNA OBALA KIJEVA – Ruske trupe se povlače ka granici sa Belorusijom. Regionalni centar Ivankov došao je pod ukrajinsku kontrolu. Trenutno nema informacija o gubicima tokom povlačenja. Najverovatnije će ova grupa biti potpuno povučena.


ČERNIGOVSKI PRAVAC - na levoj obali Kijevske oblasti ruske trupe su napustile Brovarski okrug. Nastavlja se pokrivanje Černigova i Nižina.


SLOBOŽANSKI PRAVAC - pokrivanje Sumija se nastavlja, izveštava se da se sprema bitka u oblasti ovog naselja. Povlačenje ruskih trupa kod Brovara može ojačati ruske trupe u ovoj oblasti: slabljenje Sumske grupe nije najavljeno. U Harkovu i Čugujevu - bez promene. Izjum je potpuno oslobođen, prelaz preko Severskog Donca je obezbeđen, borbe su u toku južno od grada, u oblasti naselja Oskol, Siničenko, Suha Kamenka, Topoljskoe.

Foto AP


LUGANSKI FRONT – Nastavljaju se borbe u aglomeraciji Severodonjeck, 31. marta je oslobođena Žitlovka, borbe su počele u Metelkinu i Kremennoj. Nastavljaju se borbe u rejonu Popasne, kao i razbijanje ukrajinske odbrane kod Bahmutke.


DONjECKI FRONT, od Volnovahe do Debaljceva - nepromenjeno: borbe se nastavljaju za Mariinku (i Novomihajlovku na jugu) i u oblasti Avdejevke (Novoselovka i Novobahmutka).


ZAPORIŠKI PRAVAC, od Vasiljevke do Volnovahe - linija fronta od Dnjepra do Velike Novoselke je nepromenjena. U rejonu Velike Novoselke zauzeta je Žetva i vode se borbe za Blagodatnoe (Izveštaj Oktobarske državne farme u Moskovskoj oblasti) južno od regionalnog centra. Na zapadu i severozapadu ranije je oslobođena Zlatna niva i forsirane reke Šajtanka i Kašlagač.

DETALjNA KARTA MARIUPOLjSKOG KAZANA - Borbe se približavaju obali Azovskog mora, preteći da podele ukrajinsku grupaciju na desnoj obali na dva dela. Na levoj obali to je već postignuto. Dana 31. marta, ukazom šefa DPR, stvorena je administracija Mariupolja.

HERSONSKO-NIKOLAJEVSKI PRAVAC – borbe se vode na administrativnim granicama Hersonske oblasti naspram Nikolajeva i Krivog Roga. Ukrajinci pokušavaju da izvrše kontranapad i izveštavaju o taktičkim uspesima u regionu Krivog Roga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna