ŽESTOKI SUKOBI U DONBASU: Snage DNR uništile tenk, dva BVP i izbacile iz stroja 32 ukrajinska vojnika

P. Z. S. / ria.ru

01. 04. 2022. u 19:12 >> 19:18

NARODNA milicija Donjecke Narodne Republike saopštila je da su ukrajinske trupe od početka današnjeg dana izgubile 32 osobe i jedan tenk u borbama sa snagama DNR.

ЖЕСТОКИ СУКОБИ У ДОНБАСУ: Снаге ДНР уништиле тенк, два БВП и избациле из строја 32 украјинска војника

Foto Tanjug

-Od početka današnjeg dana naši vojnici su uništili 32 ukrajinska nacionalista, jedan tenk, dva borbena vozila pešadije, navodi se u saopštenju Narodne milicije objavljenom na svom Telegram kanalu.

Kako navodi agencija, ukrajinske trupe su od početka dana ispalile više od 200 granata i mina na šest naselja republike, uključujući i višecevne raketne sisteme BM-21 Grad kalibra 122 mm.

Ukrajinske trupe su u petak 2,5 sata granatirale naselja Ozerjanovka, Širokaja Balka i Bajrak u Donjeckoj Narodnoj Republici u petak, koristeći mine kalibra 120 mm, teške mitraljeze i malokalibarsko oružje, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju. izveštaja o režimu prekida vatre (JCCC).

-Mine su ispaljene sa strane VFU u pravcu: 15.15 – naselje Troickoje – naselje Ozerjanovka: ispaljeno je osam mina kalibra 120 milimetara; 16.57 – naselje Novgorodskoje – naselje Široka Balka: Upotrebljeni su teški mitraljezi i streljačko oružje; 17.40 – naselje Novoluganskoe – naselje Bajrak: ispaljeno je devet mina kalibra 120 milimetara, navodi se u poruci predstavništva na Telegram kanalu.

Ukrajinske trupe granatirale su Pervomajsk u Luganskoj Narodnoj Republici, ispalivši četiri granate kalibra 122 milimetra, saopštilo je predstavništvo LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre (ZCCC).

Kako je prenelo predstavništvo na svom Telegram kanalu, granatiranje je izvedeno u 18.30 iz naselja Zolote-4.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini nastavljena je 37 dan. Vode se žestoke borbe u Mariupolju. Ukrajinci napali rusku Belgorodsku oblast sa dva helikoptera. Meta - dva skladište nafte, posle čega je izbio požar.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)