AMERIKA ZABRINUTA: Generalna skupština UN bi mogla da postane opasno žarište

Tanjug

19. 09. 2021. u 08:10

ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena zabrinuta je da bi Generalna skupština Ujedinjenih nacija mogla da postane opasno žarište kovida ukoliko se svetski lideri koji budu dolazili u Njujork ne budu pridržavali pravila o vakcinaciji.

АМЕРИКА ЗАБРИНУТА: Генерална скупштина УН би могла да постане опасно жариште

Foto arhiva

Ambasadorka SAD pri UN Linda Tomas-Grinfild rekla je za "Si-Bi-Ez njuz" da je administracija "zabrinuta o događaju u UN koji bi mogao da postane superžarište i da je potrebno preduzeti sve mere kako bi se sprečilo da susret svetskih lidera postane mesto širenja kovida".

Za razliku od prošle godine, kada je pandemija kovida 19 primorala najveći godišnji događaj u UN da bude virtuelan, ovog puta politički lideri mogu da pošalju video-poruku, a mogu i lično da dođu u Njujork na zasedanje.

Više od 100 predsednika, premijera i ostalih političara najavilo je da će uživo govoriti na zasedanju, a generalna debata održava se od 21. do 27. septembra.

Bajden će govoriti u Njujorku 21. septembra, a pratiće ga nešto manji broj predstavnika Bele kuće nego inače.

Vlasti Njujorka zatražile su ranije u pismu predsedniku Generalne skupštine Abduli Šahidu da svi koji dođu u sedište UN moraju da pokažu dokaz o vakcinaciji protiv korone.

Bonus video:

VAŠINGTONSKE TAJNE: Ko je u Beloj kući bio gej, a koga su volele žene?

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...