NEVREME STIGLO U BIH: Meteorolozi upozoravaju na opasnost i bujične poplave!

Tanjug

17. 07. 2021. u 00:25

SNAŽNA kiša, koja je deo talasa koji je zahvatio više zemalja Zapadne Evrope, izazvala je u ranim večernjim satima poplave u više opština u severnom i centralnom delu Bosne i Hercegovine, a meteorolozi upozoravaju na opasnosti od bujičnih poplava.

НЕВРЕМЕ СТИГЛО У БИХ: Метеоролози упозоравају на опасност и бујичне поплаве!

Foto: V. Blagojević

Najteže je stanje u Modriči, gde je zbog obilne kiše blokirano više saobraćajnica. Meštani, prema izveštajima lokalnih medija, strahuju da se voda ne izlije u dvorišta i kuće.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske pozvalo je stanovništvo da zaštiti imovinu zbog mogućih bujičnih potoka i klizišta, jer se predviđa kako bi kiše mogla padati tri dana.

Usled slivanja voda u Zavidovićima je došlo do otežanog odvijanja saobraćaja u centru grada, dok je na području Žepča zbog plavljenja podvožnjaka obustavljen saobraćaj.

U Vitezu je došlo do izlivanja reke Kruščice, a za sada nema informacija o ugroženim objektima i stanovništvu.

Meteorolozi u Federaciji BiH upozoravaju građane na opasnost od bujičnih poplava, ali navode da se ne očekuju poplave katastrofalnih razmera kakve su bile 2014. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)