IZLOŽBA UMETNOSTI UZ SAJAM OBRAZOVANJA : Najavljeni bogati programi na Novosadskom sajmu

S. B.

15. 03. 2024. u 14:24

NA Novosadskom sajmu će od 18. do 25. marta biti održana Međunarodna izložba umetnosti, „Art ekspo“, a od 21. do 23. marta, 19. Sajam obrazovanja „Putokazi“, manifestacija „Dani Laze Kostića“ i nova priredba, Sajam gejminga „NS gejming vik“.

ИЗЛОЖБА УМЕТНОСТИ УЗ САЈАМ ОБРАЗОВАЊА : Најављени богати програми на Новосадском сајму

S.B.

To je na konferenciji za novinare potvrdio Nikola Lovrić, generalni direktor, koji je naglasio da prvim prolećnim manifestacijama počinje bogata i sadržajna godina Novosadskog sajma.

Sajam obrazovanja će okupiti obrazovne institucije koje će ponuditi više od 500 obrazovnih profila i predstaviti srednje, više i visoko školstvo u našoj zemlji uz informacije o nastavku školovanja u inostranstvu.

- Cilj je da promovišemo znanje, intelektualizaciju zajednice, jer je sajam adresa gde se susreću ljudi i ideje. Posedujemo ljudski kapital oličen u znanju i imamo širok spektar za visoko obrazovanje, za povezivanje nauke i privrede. Po tom pitanju imamo zarobljen kvalitet, čak 70 odsto istraživača u akademskoj zajednici a svega dva odsto u privredi, dok je u razvijenim zemljama taj odnos izjednačen. Potrebno je da pojačaćemo saradnju privrednih subjekata sa istraživačima- ocenio je profesor dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost.

Manifestaciju obrazovanja će organizovano posetiti 3.000 srednjoškolaca iz cele Vojvodine u cilju profesionalne orijentacije i priliku da izaberu fakultet na kom će nastaviti školovanje.

Uz Sajam obrazovanja, biće održani i „Dani Laze Kostića“, na kojima će se obeležiti 200 godina Letopisa matice srpske, dva veka od rođenja Branka Radičevića i 100 godina od rođenja Aleksandra Tišme.

U okviru izložbe umetnosti, biće izložene slike, ikone , skulpture, nakit, umetnički radovi od materijala iz prirode, drago kamenje… Poseban deo činiće i Sajam gejminga namenjen ljubiteljima video igara, serija i filmova, svega što čini pop kulturu, a posetioci će moći da se zabave kroz drušztvene igre i kvizove.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave