IZLOŽBA SAŠE PANČIĆA U GALERIJI "B2": Uzbudljive tajne nedogleda

M.A.K.

02. 10. 2020. u 17:49

JEDAN od najugednijih umetnika srednje generacije - slikar Saša Pančić, u beogradskoj galeriji "B2", 3. oktobra, u 19 časova, predstaviće premijerno novu seriju radova u tehnici akril na platnu, na izložbi sa nazivom "Pogled u nedogled".

ИЗЛОЖБА САШЕ ПАНЧИЋА У ГАЛЕРИЈИ Б2: Узбудљиве тајне недогледа

Saša Pančić

Dok je još pripremao ovu postavku, autor čija se dela nalaze u prestižnim kolekcijama i muzejima, a upuštao se i u filmske avanture, u jednom intervjuu izjavio je kako se uželo "klasičnog" jezika, koji je za njega "slika". Uprkos dominaciji digitalnih iluzija, slika i dalje ima uzbudljivu tajnu, smatra Pančić.

U uvodnom tekstu postavke "Pogled u nedogled", istoričar umetnosti Mladen Lučić, zapaža da u prostornim crtežima i slikama Pančić teži ka "trećoj dimenziji čiju iluziju postiže smelim pomacima slikanih elemenata".

- Pančić sada napušta crnilo i gustoću materičnog sveta i odlazi u svijetlie, hromatski razigrane organske forme odajući izvesni omaž slikarstvu tašizma, kojeg je spretno uklopio u objedinjujući umetnički eksperiment svojih istraživanja modernizama šezdestih godina koji je sada obogaćen i ekspresijom osobnih psihičkih i meditativnih raspoloženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna