DELA NAŠEG SLIKARA IZ AMERIKE: Postavka Bogdana Miščevića iz Baltimora u "Aksiosu"

M.A.K.

10. 06. 2024. u 19:01

CENTAR za promociju umetnosti "Aksios"(Knez Mihailova 6, treći sprat), ugostio je izložbu slika Bogdana Miščevića, slikara iz Baltimora.

ДЕЛА НАШЕГ СЛИКАРА ИЗ АМЕРИКЕ: Поставка Богдана Мишчевића из Балтимора у Аксиосу

Foto promo

Rođen 1936. godine u malom selu u Kordunu, Miščević već 1963. kreće za Pariz da bi tamo ostvario svoju mladalačku ljubav u slikarstvu, a 1970. godine se sa suprugom seli za Baltimor (Merilend).

- Živeći u Americi učestvuje u mnogim kolektivnim i samostalnim izložbama, uključujući Merilendski Bijenale pri Baltimorskom muzeju slikarstva gde je dobio Samuel Holtzman nagradu - piše u najavi postvake. - U više navrata izlagao je sa velikim uspehom na Vašington skver vilidžu u Njujorku gde je dobio Džordž Baket nagradu. Slede kolektivne i samostalne izložbe u Jaro galeriji na Medison aveniji kao i na njujorškom Artekspou u više navrata. Njegovi radovi nalaze se u mnogim kolekcijama širom Amerike i Evrope. 1984. godine izlaže u Kulturnom centru u Beogradu, Zagrebu i rodnom Topuskom. U kolekciji manastira Hiladar nalazi se jedna njegova slika koju je darovao ovom manastiru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

8 DANA VEĆ OD 560€ ALL INCLUSIVE Otkrijte raj na plažama Marsa Matrouh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!