OD 2. DO 4. FEBRUARA: Sve spremno za prvi Somborski sajam knjiga

J. L.

31. 01. 2024. u 17:08

Srpska čitaonica "Laza Kostić" Sombor prvi put organizuje književnu manifestaciju " SPIS" (Sajam pisaca i izdavača u Somboru), koji će se održati od 2. do 4. februara.

ОД 2. ДО 4. ФЕБРУАРА: Све спремно за први Сомборски сајам књига

foto: Grad Sombor

Svoje učešće potvrdili su Pedagoški fakultet iz Sombora, Gradska biblioteka "Karlo Bijelicki" Sombor, biblioteke iz Kule, Vrbasa i Kraljeva, Galerija "Milan Konjović", Istorijski arhiv i Muzej Sombor. Pored Somborske čiatonice, svoju izdavačku delatnost predstaviće i Iriška čitaonica. Učešće na sajmu potvrdila su i udruženja građana.

Samostalne nastupe imaće David Kecman Dako, pesnik, prozni pisac i esejista, književni pozorišni i likovni kritičar, dobitnik Oktobarske nagrade Grada Sombora, koji će na otvaranju sajma govoriti o Somborskom književnom i izdavačkom stvaralaštvu. Branislav  Beljanski izložiće više od sto knjiga i publikacija njegovog oca Milenka Beljansko, čija je osnovna tematika bila istorija Sombora i okolnih mesta.

Regionalni karakter sajmu daće gosti Srpska Samouprava iz Budimpešte, Naučni i kulturni centar "Milutin Milanković" iz Dalja, Srpski kulturni centar iz Vukovara i Kulturno-prosvjetno društvo "Vaso Pelagić" Pelagićevo.

Pored izložbe knjiga,u petak, 2. februara biće reči o Izdavačkoj delatnosti Srba u Hrvatskoj. U subotu, 3. februara, planiran je okrugli sto na temu "Kako unaprediti izdavačku delatnost izvan metropola", a potom i predstavljanje knjige "Vila sa Čakora" koja je doživela tri dopunjena izdanja i štampana u 1500 primeraka. U nedelju, 4. februara, UG "Bunjevačko kolo" predstavlja svoja izdanja "Četiri vika od prvog pomena Bunjevačkog imena u Bačkoj" i "Ravangradska snoviđenja međ bilim firangama".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave