U ČIČKU JE – LJUBAV: Slike i crteži Maje Poljak Petrović u Galeriji DKSG

M.A.K.

24. 02. 2023. u 10:25

MOTIV čička, koga smatraju carem svih livada, simbolom ljubavi i istrajnosti, likovna umetnica Maja Poljak Petrović, istražuje i razvija još od 2000. godine, prvo kroz crtež, a zatim i kroz sliku.

У ЧИЧКУ ЈЕ – ЉУБАВ: Слике и цртежи Маје Пољак Петровић у Галерији ДКСГ

Foto promo

Čičak je glavni motiv i njene izložbe "Glas ljubavi", koja će biti otvorena u Galeriji Doma kulture Studentski grad, do 13. februara.

-To je više od 20 godina kreativnosti, upornosti, istrajnosti, u evoluciji jedne ideje, od figuracije do apstrakcije. Apstrahovanjem, minimiziranjem, motiv svodim na oblik kruga. Mnogo je simbolike u tom krugu... To je jedna svetla tačka, samo višestruko uvećana. Nadaj se boljem sutra. Svetlost u nama- kaže autorka koja ćivi  u dva različita podneblja, u dve zemlje, Srbiji i Ujedninjenim Arapskim Emiratima,  pokušavajući da u svojim crtežima i slikama  spoji to iskustvo u jednu celinu.

Umetnica koja je diplomirala na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti, u klasi profesora Gordana Nikolića, samostalno je izlagala dvanaest puta i učestvovala na velikom broju grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZVEZDA SE REŠILA VEZISTE: Stranac napustio Marakanu, a ostaje u Superligi