BIO JE SVESTAN SVOJE BOLESTI, DO KRAJA SE BORIO: Bojsi je sledeće nedelje trebalo da postane državljanin Srbije

Novosti online

19. 09. 2021. u 17:29

GLUMAC DŽon Čalis preminuo je nakon borbe sa rakom, a kako kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, njegova poslednja želja je, izgleda, bila da postane naš državljanin.

БИО ЈЕ СВЕСТАН СВОЈЕ БОЛЕСТИ, ДО КРАЈА СЕ БОРИО: Бојси је следеће недеље требало да постане држављанин Србије

Foto: V. Danilov

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je u razgovoru kazao da je veoma teško podneo smrt ovog legendarnog engleskog glumca.

– Voleo je Beograd, čak je i snimao film u kojem je promovisao kulturne vrednosti našeg grada – kazao je on.

On je takođe naveo da je poznati Bojsi bio svestan svoje opake bolesti, te da se do samog kraja borio sa njom.

U nedavnom intervjuu za "Novosti", podsetio je Vesić, obećao je da će sledećeg juna ili jula doći opet u Beograd kako bi pravio dalje planove za budućnost.

– Zbog njegove energije, svi smo se nadali da će da pobedi opaku bolest, ali nas je u poslednjem trenutku ostavio – dodao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Engleski glumac DŽon Čalis podneo je pre manje od mesec dana podneo zahtev za srpsko državljanstvo, a kako je rekao Vesić zahtev je bio u završnoj fazi obrade.

– Sledeće nedelje je trebalo da se donese odluka da Bojsi postane građanin Srbije. Na kraju se ispostavilo da mu je to bila poslednja želja – kazao je zamenik gradonačelnika.

On je istakao je da će Srbija da se oduži ovom legendarnom glumcu i to tri godine od današnjeg dana tako što će jedna ulica u Beogradu poneti njegovo ime.

– To je jedini način da se odužimo čoveku koji je voleo našu zemlju i koji je voleo naš grad. To je radio apsolutno bez ikakvog interesa – rekao je Vesić, dodajući da smo izgubili velikog prijatelja i nekog ko je iskreno voleo Srbiju.

(B92)

BONUS VIDEO: PATRIJARH POSETIO ZOOLOŠKI VRT: Sa decom iz Gline u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)