OPLJAČKANA SRPSKA SVETINJA: Albanci obili pravoslavnu crkvu, narod u strahu

D. Z.

15. 09. 2020. u 14:07

CRKVA Pokrova presvete Bogorodice u Babinom Mostu većinski srpskom selu u opštini Obilić obijena je i opljačkana u ponedeljak uveče.

ОПЉАЧКАНА СРПСКА СВЕТИЊА: Албанци обили православну цркву, народ у страху

Foto: D. Z.

Presečene rešetke na prozoru sa istočne strane svetinje i ispreturanu unutrašnjost svetinje uočio je jutros sveštenik Aleksandar Našpalić pojasnivši da su kamere pomerene kako ne bi snimile skrnavljenje i upad u crkvu.

Foto: D. Z.

- Iako su u pitanju sitne krađe jer u crkvi ne držimo veće količine novca, daleko je veća šteta na samom objektu odnosno unutrašnjosti zbog oštećenja koja se tim provalama i pljačkama nanose - istakao je sveštenik Nešpalić, dok meštani ovog sela kraj magistralnog puta Priština - Kosovska Mitrovica ističu da skrnavljenje i pljačka svetinje unosi dodatan nespokoj među njima, jer su i oni smai kao i njihova imovina često na meti napada i pljački Albanaca.

Inače, u Babinom Mostu trenutno živi 160 srpskih porodica sa blizu hiljadu Srba i tridesetak albanskih, odnosno oko 150 Albanaca a crkva pokrova Presvete Bogorodice  bila je do sada više puta na meti napada lopova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)