OGLASILA SE FABRIKA TRAJAL IZ KRUŠEVCA: Evo kako je došlo do tragedije u kojoj je poginuo radnik

S.BABOVIĆ

16. 01. 2024. u 15:09

I PORED preduzetih svih mera zaštite na radu, nažalost, u Pogonu za proizvodnju gorive trake Fabrike eksploziva i pirotehnike i hemije "Trajal korporacije" dogodila se eksplozija, saopšteno je upravo iz Koporacije u Kruševcu, gde se jutros oko 9 sati dogodila teška nesreća.

ОГЛАСИЛА СЕ ФАБРИКА ТРАЈАЛ ИЗ КРУШЕВЦА: Ево како је дошло до трагедије у којој је погинуо радник

Foto: S. Babović

- Povređeno je petoro radnika, od kojih je jedan radnik podlegao povredama - saopšteno je iz Trajala.

- Tri radnika su zbrinuta u kruševačkoj Opštoj bolnici, i prema rečima lekara u stabilnom su stanju. Jedna radnica nastaviće lečenje na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Zahvaljujući veoma brzoj reakciji Policijske uprave Kruševac, Sektora za vanredne situacije, službe Hitne medicinske pomoći i osoblju Opšte bolnice Kruševac, a pre svega brzom reakcijom dežurnih ekipa i radnika Trajal korporacije, zbrinuti su povređeni i ugašen je požar.

Kako se navodi dalje u saopštenju, Pogon za proizvodnju gorive trake radio je uz primenu svih bezbednosnih mera i pod nadzorom kamera, tako da će stručne službe istražiti detalje ovog događaja.

- Svi radnici Trajal korporacije izražavaju duboku žalost i tugu povodom ovog tragičnog događaja - navodi se na kraju u saopštenju koje potpisuje Trajal korporacija, kabinet generalnog direktora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu