BOKSERU PETRU ODREĐEN PRITVOR: Pesnicama zamalo ubio čoveka

S. J. M.

03. 07. 2023. u 15:30

BOKSERU Petru M. (39), koji se sumnjiči za pokušaj teškog ubistva i nanošenje lakih povreda, na jednom beogradskom splavu u noći između subote i nedelje, određen je danas pritvor do 30 dana.

БОКСЕРУ ПЕТРУ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Песницама замало убио човека

Foto: Fejsbuk

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu pritvor mu je odredio da ne bi uticao na svedoke, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, zato što je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora viša od deset godina zatvora i zbog uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Petar M. saslušan je danas u Višem tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je 1. jula ove godine kao radnik obezbeđenja na jednom beogradskom splavu bezobzirnim nasilničkim ponašanjem pokušao da liši života M. V., dok je S. V. naneo lake telesne povrede.

On se branio ćutanjem, a nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da mu odredi pritvor iz svih zakonskih razloga - zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju, naveli su iz Višeg tužilaštva.

Sumnja se da je 1. jula oko 00.40 časa ispred ulaza na splav na Savskom keju, najpre radnik obezbeđenja M. K. ušao u raspravu sa M. V. i S. V., u koju se takođe radnik obezbeđenja Petar M. uključio, pa je iz nepoznatih razloga krenuo da pesnicama udara oštećene u predelu glave i tela.

M. V. je pokušao da beži, ali je Petar M., kako se sumnja, nastavio da ga udara, usled čega je oštećeni pao, a Petar M. mu je zadao još jedan udarac u predelu glave pesnicom, nanevši mu time teške telesne povrede opasne po život u vidu preloma temene kosti, uz krvarenje između mozga i lobanje. Dok je M. V. ostao da leži, Petar M. je nastavio da udara S. V. pesnicom u predelu glave i tela, nanevši mu lake telesne povrede, nakon čega je okrivljeni napustio lice mesta - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)