NOVAK PORUČIO ZAPADU: Rusija neće isporučivati naftu onima koji ograniče cenu

Tanjug

21. 11. 2022. u 20:12

RUSIJA ne planira da isporučuje naftu ili naftne derivate zemljama koje će uvesti ograničenje cena, rekao je novinarima potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak.

НОВАК ПОРУЧИО ЗАПАДУ: Русија неће испоручивати нафту онима који ограниче цену

Foto: EPA

-Rusija potvrđuje svoj status pouzdanog snabdevača energijom na globalnom tržištu i tržišni status naših odnosa sa partnerima. S tim u vezi, ne planiramo da isporučujemo naftu i naftne derivate u zemlje koje će koristiti princip ograničenja cena, uz dalje preusmeravanje snabdevanja na tržišno orijentisane partnere ili uz smanjenje proizvodnje, istakao je Novak, preneo je TASS.

Uvođenje ograničenja cena energenata i politizacija energetskog sektora mogu dovesti samo do deficita i problema u snabdevanju energentima, kazao je on.

-Smatramo da politizacija energetskog sektora može dovesti samo do deficita resursa i problema sa snabdijevanjem energijom. Ograničavanje cena je upravo akt neviđenog mešanja u tržišne principe funkcionisanja tržišta nafte, što će neminovno dovesti do pada investicija, sniziti ponudu i izazvati deficit u snabdevanju naftom i bilo kojom drugom robom kojom se trguje na berzi, za koju se ovaj mehanizam može koristiti u budućnosti, naglasio je Novak.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri