DIGITALIZACIJA APR-A: Ministarka pružila podršku

Tanjug

07. 11. 2020. u 12:12

MINISTARKA privrede Anđelka Atanasković izrazila je danas spremnost da ministarstvo pruži podršku u realizaciji budućih planova Agencije za privredne registre naročito u oblasti digitalizacije, saopšteno je iz Ministarstva.

ДИГИТАЛИЗАЦИЈА АПР-А: Министарка пружила подршку

Foto Tanjug

Uvodenjem elektronskih usluga smanjila bi se suvišna papirologija i dodatno unapredilo poslovanje privrednih subjekata, istakla je ona posle posete APR-u gde je razgovarala sa direktorom Milanom Lučićem o planovima te agencije.

Do posete je došlo u okviru upoznavanja sa resorom i radom agencija u nadležnosti ministarstva.

Atanasković je istakla značaj APR-a iz perspektive privrednika kojima transparentni podaci iz elektronskih registara predstavljaju dragoceni izvor informacija koje značajno olakšavaju poslovanje i unose vecu pravnu sigurnost.

Lučić je ministarku upoznao sa nadležnostima i tekućim poslovima Agencije, kao i radom arhiva APR u Rakovici u okviru kojeg će korisnici moći, još na jednom mestu, da obavljaju administrativne poslove u Agenciji.

Predstavnici Agencije su upoznali ministarku privrede i njene saradnike sa aktivnostima koje su preduzete na objedinjavanju arhive značajne za privredu zemlje, koja datira od 1947. godine do danas i koju cini oko 35 km papirne arhivske građe i dokumentarnog materijala.

Radi se o građi nastaloj u radu Agencije kao i ona koja je preuzeta od drugih državnih organa u cijoj je nadležnosti bilo vođenje registara pre osnivanja Agencije.

Arhiva je delom i elektronska arhiva, sa skeniranim dokumentima, a građani mogu da pristupe kompletnoj arhivi u prostorijama APR u Brankovoj ulici i u Ulici oslobodenja 1b u Rakovici.

Ministarka je izrazila zadovoljstvo zbog načina na koji je Agencija za privredne registre uspela da reši problem zbrinjavanja i čuvanja arhivske grade, kao kulturnog dobra od posebnog značaja, pre svega, za celokupnu privredu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024