KIRS: U Prihvatnim centrima za migrante trenutno nema potvrđenih slučajeva korone

Novosti online

02. 09. 2020. u 12:50

U KOMESARIJATU za izbegla i raseljena (KIRS) lica Novostima je potvrđeno da u kolektivnim centrima za prihvat migranata nema potvrđenih slučajeva korone.

КИРС: У Прихватним центрима за мигранте тренутно нема потврђених случајева короне

Foto: V. Danilov

Podsećamo da je danas Novostima direktor Doma zdravlja Driton Salihu rekao da je kod jednog devetnaestogodišnjeg migranta na brzom testu potvrđeno prisustvo virusa, ali je kasnija dijagnostika potvrdila da ipak nije reč o korona virusu kažu u KIRS -u.

Mladić je došao u grupi sa još nekoliko migranata iz Severne Makedonije. Imao je temperaturu zbog čega je poslat u kovid ambulantu, gde je između ostalog testiran takozvanim brzim testom koji je pokazao da je pozitivan.

Do sada je bilo nekoliko atipičnih slučajeva koji su bili pozitivni, i završeni su tako da trenutno nema nijednog zaraženog migranta.

Zbog loše opšte zdravstvene slike i upale pluća, mladić je najpre hospitalizovan u Vranju , a zatim transportovan u Niš. Dva puta je testiran PCR testom i oba puta je test bio negativan.

U Komesarijatu napominju da do sada zbog stroge primene preventivnih mera nije bilo slučajeva potvrđenih obololeh, mada je u par navrata bilo sumnjivih slučajeva, koji su na vreme izolovani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!