BOŽIĆNA TRPEZA ZA SIROMAŠNE: U Narodnoj kuhinji Eparhije bačke za tri godine spremljeno 100 hiljada obroka

J. S.

07. 01. 2024. u 17:18

NA dan praznovanja velikog hrišćanskog praznika Rođenja Hristovog, Narodna kuhinja Eparhije bačke u svojim prostorijama priredila je božićnu trpezu za korisnike kuhinje, i sve one koji su se za vreme trpeze našli pored hrama Vaznesenja Gospodnjeg na Klisi u Novom Sadu.

БОЖИЋНА ТРПЕЗА ЗА СИРОМАШНЕ: У Народној кухињи Епархије бачке за три године  спремљено 100 хиљада оброка

Eparhija bačka

Božićnu trpezu  blagoslovio je protojerej-stavrofor Branko Ćurčin, duhovnik Terapijske zajednice „Zemlja živihˮ, koji je potom čestitao okupljenima praznik Rođenja Hristovog. Prota Branko poželeo je prisutnima da toplina Vitlejemske pećine u kojoj se rodio Spasitelj sveta zagreje njihove duše, kao i duše svih ljudi za činjenje dobrih dela. Korisnicima Narodne kuhinje kojima se redovno dostavlja obrok je takođe dostavljen božićni ručak.

Narodna kuhinja Eparhije bačke osnovana je sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa bačkog gospodina dr Irineja, a počela je sa radom 9. novembra 2020. godine. U Narodnoj kuhinji Eparhije bačke do sada je podeljeno preko 100 hiljada obroka, a trenutno se hrani 161 korisnik.

 - Dobrotvorna ustanova Eparhije bačke zahvaljuje svim dobrotvorima i priložnicima iz zemlje i rasejanja za nesebičnu ljubav i podršku u uspešnom i blagoslovenom radu Narodne kuhinje, uz molitvene želje da im Bogomladenac Hristos  podari izobilje dobara nebeskih i zemaljskih.- kaže protonamesnik Lazar Majstorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)