POGLEDAJTE – SRPSKI OKLOP I ARTILJERIJA NA BOJEVOM GAĐANJU: Vojne vežbe 4. brigade VS na poligonu Pasuljanske livade (FOTO)

Tanjug

06. 09. 2023. u 18:26

NA POLIGONU "Pasuljanske livade" ove nedelje realizuju se vežbovne aktivnosti koje izvode jedinice Četvrte brigade kopnene vojske, uz podršku snaga Ratnog vazduhoplovstva i PVO i Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

ПОГЛЕДАЈТЕ – СРПСКИ ОКЛОП И АРТИЉЕРИЈА НА БОЈЕВОМ ГАЂАЊУ: Војне вежбе 4. бригаде ВС на полигону Пасуљанске ливаде (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Kako se navodi, reč je o planskim aktivnostima koje se realizuju radi unapređenja osposobljenosti komande i jedinica Četvrte brigade za rešavanje taktičkih i vatrenih zadataka tokom pripreme i izvođenja operacija i za organizovanje sadejstva i saradnje.

Vežbajuće jedinice u ovoj fazi, u skladu sa dodeljenim misijama i zadacima, realizuju taktička uvežbavanja i vežbe sa bojevim gađanjima. Dejstvuje se iz tenkova, oklopnih vozila, borbenih vozila pešadije, samohodnih haubica, protivoklopnih lansirnih oruđa, minobacača, bacača granata i različitog ličnog naoružanja.

U sledećoj etapi vežbe, angažovane snage realizovaće zajednička taktička uvežbavanja i pripremna, školska i bojeva gađanja u noćnim uslovima, a intenzivne aktivnosti na poligonu završiće se taktičkom vežbom sa bojevim gađanjem ojačane taktičke grupe u izvođenju borbenih operacija, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?