STIŽU PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM I GRADOM: RHMZ izdao dva upozorenja posle vrelih dana

Novosti online

02. 07. 2022. u 07:29

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se u narednom satu na području Mačvanskog i Kolubarskog okruga, Srema i Bačke očekuju intenzivni pljuskovi sa grmljavinom, pojačanim vetrom i lokalnom pojavom grada.

СТИЖУ ПЉУСКОВИ СА ГРМЉАВИНОМ И ГРАДОМ: РХМЗ издао два упозорења после врелих дана

Foto: P. Milošević

Danas se u većem delu Srbije očekuje veoma toplo vreme, sa tgemperaturama do 34 stepena Celzijusa. Narandžasti meteo-alarm uključen je za Pomoravlje, istočnu, jugoistočnu i jugozapadnu Srbiju i za Kosovo i Metohiju.

Foto: Printscreen RHMZ

 

Veoma toplo vreme u Srbiji

U Srbiji je juče bio najtopliji dan, a najviša temperatura je izmerena u Banatskom Karlovcu, pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema podacima koji su objavljeni u 14 sati, temperatura u Banatskom Karlovcu iznosi 38 stepeni Celzijusovih.

Zatim sledi Veliko Gradište sa 37 stepeni, dok je 36 stepeni izmereno u Beogradu, Novom Sadu, Somboru, Zrenjaninu, Kikindi, Negotinu, Ćupriji i Nišu.

Sunčano i toplo je i u drugim krajevima Srbije, a 35 stepeni izmereno je na Paliću, u Sremskoj Mitrovici, Kruševcu i Leskovcu.

Kako je ranije najavio RHMZ, u Srbiji će se do srede, 6. jula, zadržati veoma toplo vreme, a danas će biti najtopliji dan sa maksimalnom temperaturom do 37 stepeni Celzijusovih.

BONUS VIDEO - JAKO NEVREME POGODILO NIŠ: Naleti vetra i kiša

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BEKIM SE VIĐAO SA MUŠKARCIMA: Branka tek posle smrti saznala - ovo nikada neće moći da preboli