UPALJEN METEOALARM ZBOG VISOKIH TEMPERATURA I NEPOGODA: Zbog ove opasne pojave cela Srbija danas u crvenom

Novosti onlajn

03. 06. 2022. u 07:48

U SRBIJI će danas biti pretežno sunčano, posle podne se očekuju kiša i pljuskovi sa grmljavinom u brdsko-planinskim predelima.

УПАЉЕН МЕТЕОАЛАРМ ЗБОГ ВИСОКИХ ТЕМПЕРАТУРА И НЕПОГОДА: Због ове опасне појаве цела Србија данас у црвеном

Foto: Novosti

Duvaće slab i promenljiv vetar. Tokom noći će oblaci i severozapadu zemlje doneti padavine. Jutarnja temperatura od 14, najviša do 32 stepena.

Zbog predviđenih visokih temperatura, ali i grmljavinskih nepogoda, u pojedinim delovima Srbije aktiviran žuti meteoalarm.

Foto: RHMZ

Kada je reč o UV indeksu, u celoj Srbiji danas je u kategoriji veoma opasna pojava i označen je brojevima osam i devet i crvenom bojom.

Foto: RHMZ

Prema prognozi RHMZ-a, danas će najtoplije biti u Nišu i Negotinu, gde se očekuju 32 stepena.

Prognoza prema sajtu RHMZ-a za naredna tri dana

Subota

Promenljivo oblačno i nestabilno uz smenu sunčanih i oblačnih intervala sa povremenim pljuskovima i grmljavinom. Vetar uglavnom slab promenljiv, u košavskom području umeren, povremeno i jak jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 21 stepen, a najviša od 29 do 33 stepena.

Nedelja

Promenljivo oblačno, pre podne na severu, a posle podne u brdsko-planinskim predelima moguća kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab, na istoku i umeren, a povremeno i jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 21 stepen, a najviša od 29 do 33 stepena.

Ponedeljak

Pretežno sunčano i malo svežije. Posle podne u brdsko-planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab do umeren severoistočni. Najniža temperatura od 15 do 20 stepeni, najviša od 27 do 30 stepeni.

Foto: RHMZ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)