VOZAČI OPREZ! Snega ima na mnogim deonica

Tanjug

22. 01. 2022. u 18:36

NA najopterećeniji putnim pravcima 1. prioriteta/A kategorije održavanja, na brojnim deonicama ima snega i preporučuje se oprezna vožnja, saopštilo je večeras JP Putevi Srbije.

ВОЗАЧИ ОПРЕЗ! Снега има на многим деоница

Foto: N. Janković

Na ostalim putnim pravcima 1. prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Beograda, Ivanjice, Kragujevca, Novog Pazara, Pančeva, Požarevca, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara.

Na državnim putevima 2. prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Pančeva, Požarevca, Požege, Užica, Vranja, Zaječara, Zrenjanina.

Na ostalim putnim pravcima 3. prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Pančeva, Požarevca, Požege, Užica, Vranja, Zaječara, Zrenjanina.

Neprohodan je putni pravac 3. prioriteta/C kategorije održavanja - 2. A-198 Odvraćenica - Preko Brdo.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu i posipaju krizne deonice, navodi se u saopštenju.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima. Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

BONUS VIDEO: SNEG U BEOGRADU - Formiran beli pokrivač u glavnom gradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BOMBA JE POSTAVLJENA Tinejdžeri krivi za lažnu dojavu u Gimnaziji Bora Stanković u Nišu