UŠLI SMO U OMIKRON ERU: Profesor Kočović smatra - četvrti talas korone se pomera

Novosti onlajn

31. 12. 2021. u 13:05

ČETVRTI talas pandemije, koji je bio prognoziran za 15. januar, definitivno će biti pomeren, kaže profesor informacionih tehnologija Petar Kočović.

УШЛИ СМО У ОМИКРОН ЕРУ: Професор Кочовић сматра - четврти талас короне се помера

Foto: Jutjub/Printskrin

Ovo pomeranje izvesno je zbog naglog porasta broja zaraženih koronom u prethodnih šest dana, dodaje on.

- Novi datum ne može da se odredi zbog toga što je šest dana mali broj da bi se radili novi proračuni. Ali ono što mogu da kažem je da se porast zaraženih nastavlja i da očekujemo da se poveća u narednim danima - napominje Kočović.

Kako kaže, "ušli smo u omikron eru", a zabrinjava da je upravo Balkan na velikom udaru.

- Porast zaraženih nije samo u Srbiji, već je i u Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, Grčkoj, Turskoj i Crnoj Gori. Balkan je sada na tapetu. Jedino Rumunija i dalje beleži male brojeve i najbolja je u Evropi. Zašto je to tako, niko ne zna sa sigurnošću. Neki tvrde da se oni samo slabo testiraju - priča naš sagovornik.

Podsetimo, na teške dane pred nama upozoravaju i lekari. Staru godinu ispraćamo u istoj bojazni za zdravlje u kojoj smo je i dočekali, rekla je dr Tatjana Adžić Vukičević koja očekuje da omikron soj koronavirusa bude uvod u novi talas pandemije.

- Podaci od pre pet šest dana brinu, kriva koja je bila zaravljena ponovo je počela da raste, što se vidi po blagom povećanju broja ljudi koji stoje u redovima ispred kovid ambulanti i koji su u bolnici - rekla je dr Adžić Vukičević.

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

STARA NARODNA VEROVANJA: Evo zašto ne treba ubijati zmije