REKORDNA GODINA U NARODNOM FRONTU: Najviše rođenih beba od kada ustanova postoji

Novosti online

31. 12. 2021. u 09:27

KLINIKA za ginekologiju i akušerstvo Narodni front zabeležila je istorijski rekord. Imaju najviše rođenih beba otkad postoje.

РЕКОРДНА ГОДИНА У НАРОДНОМ ФРОНТУ: Највише рођених беба од када установа постоји

Foto A. Stanković

Profesor Željko Miković, direktor Klinike Narodni front rekao je da je u toj ustanovi ove godine rođeno 8.414 beba, a da se do kraja ove godine na isteku očekuje još nekoliko beba.

Profesor Željko Miković, direktor Klinike Narodni front rekao je da je Frontu obavljeno tokom ove godine 8.046 porođaja.

Prema njegovim rečima, rođeno je 4.335 dečaka i 4.069 devojčica.

- Voleo bih da kažem da je broj rođenih beba ove godine opšti trend porasta rađanja, ali nažalost on je posledica jer su neka manja porodilišta bila u kovid sistemu. Narodni front kao najveća klinika u zemlji uspešno je iznela taj zadatak - istakao je Miković.

Kada je reč o kovid pozitivnim trudnicama, Miković je rekao da danas imaju samo jednu pozitivnu trudnicu.

- Imali smo u piku talasa korone i do 10 kovid pozitivnih trudnica, sve su otišle kući sa bebama koje su bile negativne - kaže direktor GAK Narodni front.

Napomenuo je da je tokom ove godine dupliran broj vantelesnih oplodnji i da je obavljeno ukupno 600, a rodilo se čak 9 beba iz zamrznutih embriona.

- Sve zavisi od ljudi, od lekara, njihove stručnosti i njihovog entuzijazma - naglasio je Miković dodajući da što se tiče povećanja nataliteta u zemlji da su na istom zadatku sa Vladom Srbije.

- Naše je da omogućimo kvalitetniji rad naše ustanove i obezbedimo bolje uslove, a to se može dogoditi uz novu zgradu. Počeli smo pripreme na projektu - rekao je Miković.

(RTS)

BONUS VIDEO: Dokumentarni film o deda Đorđu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas