VULIN RAZGOVARAO SA HRISOHOIDISOM : U svim teškim trenucima Srbi i Grci su bili zajedno

Novosti online

10. 08. 2021. u 10:49

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Atini sa ministrom za zaštitu građana Republike Grčke Mihalisom Hrisohoidisom i istakao da u borbi protiv prirodnih katastrofa treba regionalno jačati kapacitete kako bismo bili spremni, ne samo da sačuvamo sebe, već da bismo pomogli i drugima.

ВУЛИН РАЗГОВАРАО СА ХРИСОХОИДИСОМ : У свим тешким тренуцима Срби и Грци су били заједно

Foto: Ministarstvo

- Kada je u Grčkoj nastupio katastrofalni požar predsednik Srbije Aleksandar Vučić u ime svih građana izrazio je solidarnost, ali je takođe i naredio Ministarstvu unutrašnjih poslova da sve svoje kapacitete stavi u funkciju pomoći grčkom narodu - istakao je ministar Vulin.

Ministar je naglasio da su u svim teškim trenucima Srbi i Grci bili zajedno i dodao da je tako bilo i ovoga puta.

- Ponosan sam što smo mogli barem malo da pomognemo u borbi sa prirodnom  katastrofom za koju niste krivi i koja može da se desi bilo kome. Zato verujemo da svaka zemlja na Balkanu, kada planira svoje kapacitete za borbu protiv prirodnih katastrofa, treba da misli regionalno i da svoje kapacitete jača, ne samo da bi sačuvala sebe, već da bi pomogla i drugima - naglasio je ministar Vulin.

Istakao je da će vreme pred nama pokazati da će ekološki problemi, pa čak i ekološki terorizam, postati novo polje na kome ćemo morati da dokažemo svoju organizovanost i sposobnost da događaje predvidimo, a posledice umanjimo.

Ministar Vulin i ministar Hrisohoidis razgovarali su i o borbi protiv organizovanog kriminala i daljoj saradnji srpske i grčke policije.

- Veoma sam ponosan na saradnju između policija Grčke i Srbije u borbi protiv organizovanog kriminala. Ako kriminalci ne poznaju granice, ne smeju ni policajci. Političari nisu uspeli da naprave jedinstvenu Evropu, ali kriminalci jesu. Zato mi moramo da budemo u stanju da se borimo sa svakom kriminalnom grupom i da znamo da je svaka zaplena kokaina u Pirejskoj luci kilogram manje kokaina u Beogradu ili Berlinu i da je svako hapšenje narko-dilera, kriminalca ili ubice u Srbiji, jedan kriminalac manje u Atini ili Beču - rekao je ministar Vulin.

Ministar se zahvalio ministru Hrisohoidisu i grčkoj policiji na izuzetnom zajedničkom radu, zahvaljujući kojem je rasvetljeno nekoliko teških ubistava, koje su počinili državljani Srbije i Crne Gore na teritoriji Grčke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna