''KOMITE'' ZA GLAS NUDE 500 EVRA: DPS optužuje Srbiju i SPC za mešanje u izborni proces u Nikšiću, na terenu prljava kampanja

V. KADIĆ

29. 01. 2021. u 08:30

CRNOGORSKI nacionalisti, suverenisti, dukljani, optužuju danima Srpsku pravoslavnu crkvu i predsednika Srbije Aleksandra Vučića za navodno mešanje u izborne procese u drugom po veličini gradu u Crnoj Gori - Nikšiću.

КОМИТЕ ЗА ГЛАС НУДЕ 500 ЕВРА: ДПС оптужује Србију и СПЦ за мешање у изборни процес у Никшићу, на терену прљава кампања

Foto In4s

Ovi izbori biće snažan test kako za novu vlast, ali i za tako poraženu DPS I Socijaldemokrate koji vode lokalnu vlast, čiji aktivisti, kako se čuje, već nude i do 500 evra za glas! Iako do izbora koji su zakazani za 14. mart ima dosta vremena, oni već sada izlaze iz okvira lokalnog i državnog, postajući interesantni za ceo region.

U predizbornu aktivnost partije Mila Đukanovića, kao po nekom pravilu, uključio se beogradski profesor Željko Korać.

PALI NA ISPITU

GLASAO sam za zajedničku državu, ali sam se za to odlučio kako se Crna Gora ne bi pljačkala, jer sam znao ko je na vlasti i šta će da rade. Moj cilj je da napravimo državu u kojoj će svi raditi i da se sva deca vaspitavaju da tu Crnu Goru vole više od svega na svetu, rekao je Krivokapić u obraćanju građanima Cetinja koje je zatekao na centralnom trgu.

- Da ste se vi pitali, ova država ne bi postojala, odgovorio mu je jedan Cetinjanin.

- Možda, i to je tačno, izustio je premijer.

Na dobacivanja da obnovljena crnogorska nezavisnost 2006. nije mala stvar, Krivokapić je odgovorio:

- Prvi ću se boriti da to ostane tako.

- Beograd je inače bio umešan u poslednje izbore u Crnoj Gori, umešan do guše, pre svega SPC, čovek čije je sedište naravno u Beogradu, zatim mediji, svi tabloidi u Srbiji. Pošto se Beograd nije ogradio od ovoga što se dešava u Nikšiću i to je deo priče o "srpskom svetu", to je sad novi termin, a odnosi se na to da Beograd ne može da odoli da se ne meša u unutrašnja pitanja nezavisnih susednih zemalja, pre svega Crne Gore i Bosne i Hercegovine - izjavio je Korać.

Foto Privatna arhiva

U antisrpsku kampanju u gradu čiji je zaštitnik i duhovni pokrovitelj Sveti Vasilije Ostroški, uključeni su "komite", "patriote", ali i neke suverenističke partije, koji optužuju Beograd da finansira srpski blok u Nikšiću! Bojan Zeković (SDP) iskoristio je priliku da napadne Srpsku pravoslavnu crkvu.

- Vlada koja je formirana u manastiru uz posredovanje SPC, ima posebnu obavezu da pokaže da nije ekspozitura SNS u Crnoj Gori, da nije marionetska, već i suštinski Vlada Crne Gore - rekao je Zeković.

Znamo ko je učestvovao u uništavanju tajnih spisa

PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić povodom spaljivanja tajnih dokumenata Agencije za nacionalnu bezbednost saopštio je da je najverovatnije tačno da je veliki deo tih papira od 2016. do 2020. godine - uništen.

- Dokumentacija izneta iz zgrade Vlade je ogroman materijal. Zna se ko su osobe koje su učestvovale u tome. U mojoj kancelariji je bio ogroman rezač papira. Zašto su uništavani papiri? Morao je to neko da verifikuje i odobri.

Stalno tražimo odgovorne na najnižim nivoima, a neko mora to da naredi. Nemam informaciju za kompletan deo koji se tiče Agencije za nacionalnu bezbednost nego što smo mi tražili, a to je informacija o raspodeli stanova. Nije bilo podnetih zahteva i morali smo da se obratimo ANB - kazao je nakon sednice Vlade, premijer.

Foto Privatna arhiva

- Zamolio bih tužilaštvo i državne organe da rade svoj posao ni po babu ni po stričevima.

- Ako sam dobro shvatio premijera naša ANB je u stvari D.O.O. Deponija koja se bavi spaljivanjem. A gde su vatrogasci? Ovako je navod Krivokapića, komentarisao Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta. S. Đ.

Povodom nikšićkih izbora oglasio se i premijer Zdravko Krivokapić, koji je na svakodnevnu pojavu trgovine glasovima od strane lokalnih aktivista, pristalica Mila Đukanovića, građanima Nikšića poručio:

- Ako vam neko nudi pare, uzmite ih, a glasajte za najbolje, a to nisu oni koji su bili na vlasti do 30. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja