LISICE ZBOG UKNJIŽBE: U akciji specijalaca uhapšen direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević

S. ĐOKIĆ

23. 12. 2020. u 19:52

DIREKTOR Uprave za nekretnine Dragan Kovačević uhapšen je po nalogu specijalne tužiteljke Lidije Mitrović. Osim Kovačevića, kako pouzdano saznajemo, lisice na ruke stavljene su njegovoj koleginici iz Tivta Ani Lakićević, načelnici tamošnje Područne jedinice Uprave za nekretnine, kao i izvršnom direktoru firme "Geo-arh" Krstu Pavićeviću.

ЛИСИЦЕ ЗБОГ УКЊИЖБЕ: У акцији специјалаца ухапшен директор Управе за некретнине Драган Ковачевић

Objekat Danka Kovačevića u Bogišićima / Foto MANS

Povodom akcije hapšenja koju su izveli pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja, na svom "tviter" nalogu oglasio se potpredsednik Vlade Dritan Abazović.

- Krenula je borba protiv korupcije! Pravda će zakucati na vrata svih onih koji su se ogrešili o zakon! Pozdravljamo aktivnosti Specijalnog tužilaštva. Sve se može, kad se hoće - napisao je Abazović.

Sagovornik "Novosti" navodi da je hapšenje rezultat istrage pokrenute zbog knjiženja kuće u zoni morskog dobra, koja je upisana na ime Kovačevićevog sina Danka. Specijalno državno tužilaštvo, navodno se, neće zaustaviti samo na ovom slučaju.

U ovom trenutku, tvrdi naš dobro upućen sagovornik, specijalni tužioci istražuju slučajeve knjiženja još nekih objekata, nakon čega će doneti odluku o tome da li će istraga protiv do sada uhapšene trojke, biti proširena za još neka dela, ali i odluku o tome da li će im se na spisku osumnjičenih pridružiti još neko.

Dragan Kovačević

Većinu prijava, i pored obimne dokumentacije koja je dostavljena, Specijalno državno tužilaštvo je odbacilo bez valjanog obrazloženja. Dejan Milovac iz MANS ističe da ponovo treba otvoriti slučajeve na koje je ukazivala ova organizacija. MANS je do sada protiv Kovačevića podneo nekoliko krivičnih prijava koje se odnose na njegov rad na funkciji direktora državnog katastra, ali i u odnosu na sumnje za nezakonito bogaćenje. Jedna od poslednjih krivičnih prijava odnosila se na učešće Kovačevića u proceni vrednosti državnih parcela u Podgorici koje su bez javnog tendera prodate kompaniji "Čelebić" i sumnje da je zbog takve procene oštećen državni budžet, saopštio je Milovac. Dodaje da je još 2017. MANS SDT-u dostavio kompletnu dokumentaciju koja svedoči o osnovanim sumnjama da je Dragan Kovačević nezakonito stekao ogromu imovinsku korist, te da za imovinu vrednu najmanje 100.000 evra ne postoje dokazi o poreklu novca kojom je kupljena.

USTUPCI U KATASTRU

MANS-a je 2014. godine istraživao kako je Kovačević dok je obavljao funkciju načelnika lokalnog katastra u Baru (2008-2010) omogućio svom starijem sinu, Danku Kovačeviću da nezakonitom prenamenom zemljišta dođe u posed vredne građevinske parcele u toj opštini. Tokom svog mandata u katastru, Kovačević je nezakonito uknjižio više stambeno-poslovnih objekata - dodaje Milovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!