PROTESTI URODILI PLODOM: Danas se otvaraju ugostiteljski objekti u Budvi

B. DABIĆ

22. 10. 2020. u 15:54

Ugostiteljski objekti u Budvi danas će biti otvoreni. Udruženje ugostitelja Budve postiglo je dogovor sa Nacionalnim koordinacionim telom (NKT) i Institutom za javno zdravlje da lokali u Budvi mogu da počnu sa radom.

ПРОТЕСТИ УРОДИЛИ ПЛОДОМ: Данас се отварају угоститељски објекти у Будви

B. Dabić

Ovo je potvrdio potpredsednik Udruženja ugostitelja Budve Aleksandar Jovanović.

Podsetimo, lokali u Budvi su zatvoreni 19.oktobra odlukom Nacionalnog kordinacionog tela, a na predlog Instituta za javno zdravlje zbog nepovoljne epidemiološke situacije u ovom gradu.

Dan nakon što su lokali zatvoreni oko 1.000 ugostitelja iz ovog, ali i drugih crnogorskih gradova su protestvovali ispred Starog grada u Budvi zahtevajući promenu odluke, a u suprotnom bili su najavili ukoliko im se ne odobri otvaranje ugostiteljskih objekata , da će to svakako uraditi na svoju ruku.

Ugostitelji su naglasili da je zatvaranje ugostiteljskih objekata kao mera prevencije u borbi protiv pandemije KOVID 19 potpuno nepotrebna i neprihvatljiva.

- Za sada nam je to usmeno saopšteno, a posle podne ili ujutru se očekuje i zvanično saopštenje. Mi se ovim putem zahvaljujemo što su uvažili našu argumentaciju, što su sagledali kompletnu priču i negde smo, da kažem, zajednički uspeli da postignemo jedan boljitak za sve nas, da počnemo da radimo i da funkcionišemo. Naravno uz sve propisane mere, uz nošenje maski, distancu i dezinfekciju kako bi sačuvali zdravlje, kazao je Jovanović.

Nacionalno koordinaciono telo je u petak, 19. oktobra, usvojilo predlog da Institut za javno zdravlje Crne Gore stope kumulativne incidencije koronavirusa u lokalnim samoupravama računa koristeći najnoviju zvaničnu Monstatovu procenu broja stanovnika (2019.) umesto podatke iz popisa stanovništva iz 2011.

Novom metodologijom uzeće se u obzir promene u broju stanovnika i dobiti realniji prikazi kumulativne incidencije. Ovo će se naročito povoljno odraziti na rezultate u sredinama kojima je došlo do značajnog rasta broja stanovnika, Budvi, Tivtu i Baru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati