MILOV POSLEDNJI POLITIČKI KRUG Milatović poručio u lice Đukanoviću: Biću ono što nikad niste bili - predsednik svih građana

Novosti online

31. 03. 2023. u 22:06

PREDSEDNIČKI kandidati na izborima u Crnoj Gori Jakov Milatović i Milo Đukanović imali su TV duel na RTCG 1.

МИЛОВ ПОСЛЕДЊИ ПОЛИТИЧКИ КРУГ Милатовић поручио у лице Ђукановићу: Бићу оно што никад нисте били - председник свих грађана

Printskrin RTCG1

Đukanović je u uvodnom obraćanju često gledao u pod i mucao. Takođe, opet je ponavljao mantru o "velikodržavnim nacionalizmima".

- Ovo je vaš poslednji politički krug - kazao je Milatović Đukanoviću. 

On je naglasio i da sam Milo zna da neće pobediti u nedelju.

- Pokazao sam kako se u Crnoj Gori upravlja ekonomijom u korist javnog interesa. Sećate li se da 2020. godine, kada je došlo do promjene režima u Crnoj Gori, kakvo je bilo stanje u našoj ekonomiji? Stanje u našoj ekonomiji, gospodine Đukanoviću, bilo je dramatično - kazao je Milatović.

Poručio je da će biti ono što Đukanović nikad nije bio - predsednik svih građana Crne Gore.

Izbori u nedelju

Priča o predsedničkim izborima u Crnoj Gori prvi put posle gotovo dve decenije spala je na dva slova, a epilog će dobiti 2. aprila.

Kampanja je u punom jeku, a u to da će biti prvi čovek Crne Gore ubeđeni su i Jakov Milatović, kandidat Pokreta Evropa sad, i Milo Đukanović, aktuelni predsednik i lider Demokratske partije socijalista (DPS), koji više od tri decenije vlada zemljom.

Đukanović je u prvom krugu osvojio 36, a Milatović 29 odsto glasova.

Drugi krug predsedničkih izbora održava se posle nekoliko politički i te kako burnih godina.

Od avgusta 2020. DPS nema suštinsku kontrolu u crnogorskoj vladi, ali su i stranke koje su slavile pobedu na poslednjim parlamentarnim izborima u međuvremenu više vremena provele u sukobima nego u političkoj stabilnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest