OSUMNJIČENA JOŠ PETORICA: Pritvor dvojici Barana osumnjičenih za planiranje ubistava, jedan iskočio kroz prozor i pobegao policiji

B. DABIĆ

24. 06. 2022. u 22:13

BARANIMA Martinu Jankoviću i Marku Peruničiću danas je određen pritvor do 30 dana.

ОСУМЊИЧЕНА ЈОШ ПЕТОРИЦА: Притвор двојици Барана осумњичених за планирање убистава, један искочио кроз прозор и побегао полицији

Foto: Uprava policije Crne Gore

Branilac Jankovića, advokat Nikola Strugar kazao je da još nije dobio rešenje za određivanje privora.

- Predlog tužilaštva je bio da se odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i opasnosti od uticaja na svedoke, odnosno saizvršioce koji su u bekstvu - kazao je advokat Nikola Strugar.

Specijalno državno tužilaštvo Jankovića i Peruničića sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i planiranje više likvidacija. U policijskoj akciji koja je sprovedena u Baru pre dva dana uhapšeni su Janković i Marko Peruničić, ali je specijalcima pobegao jedan od osumnjičenih, Stefan Janković.

Tužioci i inspektori Sektora za borbu protiv kriminala do dokaza protiv navodne kriminalne grupe došli su analizirajući prepisku s kriptovane Sky ECC aplikacije, koju su im dostavile kolege iz Europola. Barane Stefana i Martina Jankovića, Elvina i Eldina Muratovića, Vladimira Ulamu, Marka Peruničića i Stefana Mićića Specijalno državno tužilaštvo (SDT) sumnjiči da su pripremali više likvidacija.

Prema nezvaničnim saznanjima, Muratovići, Ulama, Mićić nisu dostupni državnim organima, a ranije je iz policije potvrđeno da je Stefan Janković u bekstvu.

Janković pobegao kroz prozor kupatila

Baranin Stefan Janković (27), kojeg policija traži zbog stvaranja kriminalne organizacije, pobegao je inspektorima Specijalnog policijskog odelenja i Sektora kriminalističke policije kroz prozor od kupatila tokom pretresa njegovog stana. Janković je prethodno uhapšen. Inspektori su mu stavili lisice na ruke, ali je on tražio da ode u toalet.

Janković je u kupatilu bio sam bez obezbeđenja. Inspektori su čuli buku, ušli u kupatilo i videli otvoren prozor i kroz otvor Jankovića kako beži. S obzirom na to da vani nije bilo policije, Janković je uspeo da pobegne inspektorima.

Policajci su bili u obavezi da obezbede objekat spolja, a posebno jer se radi o osobi koja je u evidencijama bezbednosnih službi označena kao član organizovane kriminalne grupe. Iz Uprave policije su se oglasili povodom ovog događaja : „na okolnosti postupanja policijskih službenika prilikom akcije utvrdiće se sve činjenice i preduzeti zakonom propisane procedure“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)