UČESTVOVAO U LIKVIDACIJI SALETA MUTAVOG: Ubijeni škaljarac Minja Šaković i ranije bio na meti napadača

V. K.

18. 06. 2022. u 00:46

UBIJENI Minja Šaković je važio za jednog od vođa škaljarskog klana, a i ranije je bio na meti napadača.

УЧЕСТВОВАО У ЛИКВИДАЦИЈИ САЛЕТА МУТАВОГ: Убијени шкаљарац Миња Шаковић и раније био на мети нападача

Milić Minja Šaković, Foto Printskrin RTCG

Na ovog Podgoričanina  je pucano 2017. godine u Podgorici ispred "Auto Zete", kada je bio teško povređen. Tada je stradao sin vlasnika "Auto Zete" Ivan Nedović. Pretpostavlja se da je Nedović bio kolateralna šteta.

Šaković ima policijski dosije za više krivičnih dela u Podgorici, više puta je privođen zbog oružja a sumnja se i da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, Saleta Mutavog.

Pre nekoliko godina pripreman je atentat na njega. Zbog pripreme likvidacije policija je početkom marta prošle godine uhapsila Podgoričane Aleksandra Veljovića (30) i Jovana Miranovića (41), Beograđanina Nikolu Mirića (35), Jovana Trkulju (35) iz Obrenovca i Podgoričanin Sašu Stanišića Prema navodima optužnice, kriminalna grupa koja je planirala likvidaciju Podgoričanina Šakovića kupila je stan naspram njegove zgrade, iz kojeg su nameravali da ga ubiju.

Okrivljeni Trkulja i Mirović su iz tog stana opservirali kuću i kretanje Šakovića, a tokom priprema za izvršenje krivičnog dela trenirali su upucavanje snajperskom puškom, nabavili kombi u koji su smestili motocikl sa kojim bi pobegli nakon ubistva i zapalili ga i obezbedili štek stan u kojem bi se krili nakon izvršenja krivičnog dela.

Međutim, okrivljeni su uhapšeni u momentu kada su trebali da uđu u kombi kojim bi došli do stana odakle je planirano da se ubije Šaković, iz snajperske puške koju je trebala da im donese druga osoba.

Dve godine ranije Šaković je uhapšen u Podgorici zbog sumnje da je zajedno sa Igorom Dedovićem (kasnije ubijen u Grčkoj) i Jovanom Vukotićm, 27. marta 2016. godine, počinio krivično delo teško ubistvo u pokušaju na štetu Kotorana Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja