"CRNA GORA ĆE BEZ MILA DISATI PUNIM PLUĆIMA": SNP - Juče je izvojevana istorijska pobeda

V.K.

20. 11. 2021. u 21:29

NAKON velike pobede na izborima 30. avgusta prošle godine, kojoj je naša partija dala veliki doprinos, juče je izvojevana još jedna istorijska pobeda koja će biti upisana u udžbenike o savremenoj crnogorskoj političkoj istoriji - piše u saopštenju Socijalističke narodne partije Crne Gore.

ЦРНА ГОРА ЋЕ БЕЗ МИЛА ДИСАТИ ПУНИМ ПЛУЋИМА: СНП - Јуче је извојевана историјска победа

Foto: Jutjub/Printskrin

- Juče je Skupština Crne Gore glasovima vladajuće većine usvojila Predlog SNP CG za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsednik Crne Gore Milo Đukanović povredio Ustav prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 5. septembra. 

- Nakon 24 godine postojanja i bespoštedne borbe protiv DPS režima, došao je dan kada su se se sve muke, patnje i nedaće članova i simpatizera SNP-a isplatile. Konačno je usvojena inicijativa kojom se od Ustavnog suda Crne Gore traži da preispita ulogu Đukanovića u septembarskim događajima i odluči da li je povredio Ustav tom prilikom. U slučaju da Ustavni sud donese odluku da je predsednik Crne Gore povredio Ustav, stvaraju se pretpostavke da poslanička većina izglasa  njegovo razrešenje - stoji dalje u saopštenju.

- Ne treba posebno opisivati šta bi to značilo za sve one ljude koji su se decenijama borili protiv Đukanovićevog režima i nakaradnog sistema vrednosti. Ne treba objašnjavati šta bi to značilo za sve one koji su se borili protiv pljačke, korupcije, organizovanog kriminala, mafije, šverca duvana i raznih telekoma, limenki, snimaka i koverti. To bi bio novi 30. avgust u srcima svih iskrenih boraca protiv bivšeg režima, a posebno u srcima časnih i nepokolebljivih SNPovaca. 

- Očekujemo da će ovog puta Ustavni sud postupiti u skladu s najvišim pravnim aktom i da će se pozitivno odrediti prema našoj inicijativi. To će biti odlučujući korak ka stvaranju istinski slobodne, demokratske i razvijene države, koja će biti dostojna članica evropske porodice naroda. Crna Gora bez Mila Đukanovića konačno će dobiti priliku da prodiše punim plućima i da ostvari sve svoje potencijale, na radost i zadovoljstvo svakog građanina - ističe se u saopštenju.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!