VELIKI PROTEST U ULCINJU: Građani traže institucionalnu odgovornost za izgubljeni život mlade Šejle

B.Dabić

11. 10. 2021. u 17:43 >> 17:43

U ULCINjU, ispred Doma zdravlja, danas je održan protest građana, podrška porodici ubijene Šejle Bakija (19), pod motom ” Slušajte i mene, reagujte na vreme”.

ВЕЛИКИ ПРОТЕСТ У УЛЦИЊУ: Грађани траже институционалну одговорност за изгубљени живот младе Шејле

Foto: B.Dabić

Oko 100 građana Ulcinja  okupili su se ispred biste Majke Tereze noseći parole: "Ni jedna žena ne sme biti ubijena", "Pravo na život bez nasilja"…

- Svrha organizacije protesta je podrška porodici ubijene Šejle Bakije iz Tuzi, u potrazi za pravdom”, kazala je organizatorka protesta Hatidže Neljaj, izvršna direktorka SOS telefona za žene i decu žrtve nasilja u Ulcinju. Podrška nije izostala ni od drugih nevladinih organizacija, kao i predstavnika političkih partija sa ciljem da se suprotstave nasilju nad ženama. Okupljeni su zahtevali institucionalnu odgovornost za izgubljeni život mlade Šejle.

Foto: B.Dabić

Šejla Bakija je ubijena 30.septembra, za čije ubistvo je osumnjičen njen verenik Ilir Đokaj. Devojka je ubijena hicima iz vatrenog oružja, a njen otac Šaban Bakija (42) je tom prilikom teško ranjen u Tuzima.

Krajem avgusta Šejla Bakija je podnela prijavu protiv Đokaja zbog pretnji u porodičnoj kući ali su nadležni okarakterisali kao prekršaj, a ne kao krivično delo.

To je izazvalo gnev javnosti i višednevne proteste protiv nadležnih.

Ipak, Osnovno državno tužilaštvo tvrdi da su postupili pravilno i zakonito, kao i da nemaju ingerencije da preventivno deluju, već da gone počinioce krivičnih dela, a da konkretno prijavljena pretnja spada u prekršajnu odgovornost.

Isto je potvrđeno i 6. oktobra iz Višeg državnog tužilaštva.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

VIŠE SINOVA NEMAM, SVU PETORICU SAM SAHRANILA: Nesrećna sudbina Živke Marković iz Varvarina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna