VLADISLAV DAJKOVIĆ NA METI ALBANACA: Prete mu ubistvom, odmah im odgovorio - Srbi se ničega ne plaše!

Novosti online

25. 09. 2021. u 20:48

GRAĐANSKOM aktivisti Vladislavu Dajkoviću prećeno je putem društvenih mreža zbog njegove nedavne posete barikadama na administrativnom prelazu Jarinje sa Kosovom i Metohijom.

ВЛАДИСЛАВ ДАЈКОВИЋ НА МЕТИ АЛБАНАЦА: Прете му убиством, одмах им одговорио - Срби се ничега не плаше!

Foto: Privatna arhiva

Vladislav Dajković pretnje nije prijavio, navodeći da se ne plaši.

– Tačno je da mi je prećeno, ali nemam vremena da se bavim tim temama. Na hiljade pretnji mi je stiglo od Albanskog naroda koji živi na Kosovu i Metohiji zbog moje posete barikadama – istakao je Dajković.

On je naveo da najviše prijetnji dolazi zbog toga što je kao Srbin iz Crne Gore podržao narod na Kosmetu koji danima već protestuje. 

– Došao sam da podržim braću u protestu protiv prištinskih vlasti koje žele da skinu srpske tablice i zamijene ih privremenim kosovskim oznakama. Pre nekoliko dana boravio sam na Kosmetu sa mojim timom, razgovarao sa narodom na Kosmetu i preneo pozdrave iz bratske Crne Gore i poručio im da ih nikad nećemo ostaviti same na cedilu, što su kosovski mediji protumačili kao mešanje u njihovu unutrašnju politiku – kazao je Dajković. 

Vladislav Dajković, između ostalog navodi, da su ga albanski mediji na Kosovu i Metohiji optužili da je plaćenik i saradnik stranih službi. 

– U mnogim medijima su me označili kao saradnika srpske i ruske tajne službe, čoveka bliskog Putinu, što je onda izazvalo nenormalnu reakciju ljudi sa Kosmeta. Preko 10.000 komentara je na mojim objavama na društvenim mrežama, među kojima se nalaze najgnusnije pretnje, da će me ubiti, silovati mi sestre, da će mi izvaditi srce, a sve to potkrepljuju slikama albanskih vojnika sa odečenim glavama srpskih vojnika... Poručivali su i da će me idući put kad dođem čekati – kazao je Dajković. 

On je istakao i da se ne oseća ugroženo, ali imajući u vidu da u Crnoj Gori živi značajan broj Albanaca, možda nekom padne na pamet da mu naudi. 

– Zasad se osećam bezbedno, jer se Srbi ničega ne plaše. Da je Srbin biti lako, ne bi nas to zapalo – zaključio je Dajković.

(DAN)

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)