UPRKOS KOVIDU U BEOGRADU SVE VIŠE ZAPOSLENIH: Za tri meseca posao dobila 8.661 osoba

Novosti online

20. 04. 2021. u 22:57

ZA PRVA tri meseca u Beogradu je zaposleno 8.661 osoba sa evidencije nezaposlenih, što je zavidan broj u uslovima epidemije kovida, rekao je Siniša Knežević, zamenik direktora beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.Prioritet kroz programe zapošljavanja ove godine bile su teže zapošljive osobe sa evidencije u Beogradu.

УПРКОС КОВИДУ У БЕОГРАДУ СВЕ ВИШЕ ЗАПОСЛЕНИХ: За три месеца посао добила 8.661 особа

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Sredstva su planirana i za samozapošljavanje 318 ljudi, novozapošljavanje 234, angažovanje 215 kroz program stručne prakse, kao i za više programa i načina podrške pri zapošljavanju za lica sa invaliditetom.

Knežević je pozvao poslodavce da se obrate sa svojim potrebama za obuke, pri čemu bi NSZ finansirala obuke, a oni određivali mentore i angažovali obučene radnike.

Vesna Živković Kostić, načelnica za programe zapošljavanja u beogradskoj filijali NSZ, ocenila je da se broj nezaposlenih na evidenciji se smanjuje i podsetila da su svi javni pozivi i konkursi objavljeni početkom aprla.

- Zahvaljujući programa subvencija pri samozapošljavanju u Beogradu se godišnje otvori 400 do 500 novih radnji i preduzeća, a na nivou Srbije do 3.600 - istakla je ona.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)