PRETERALI U DOZIĐIVANJU: Gradilište u Mirijevskom bulevaru zatvoreno zbog odstupanja od dozvole

A. Z. K.

05. 04. 2021. u 13:14

PROŠIRENjE terasa na zgradama širom Karaburme izgleda ulazi u "modu". Slučaj iz Ulice Salvadora Aljendea 12, o kome su prošle nedelje pisale "Novosti", gde je desetak komšija započelo bespravno doziđivanje balkona nije usamljen.

ПРЕТЕРАЛИ У ДОЗИЂИВАЊУ: Градилиште у Миријевском булевару затворено због одступања од дозволе

Foto Arhiva

U Mirijevskom bulevaru 50b, skoro svi stanari počeli su da šire balkon. Međutim, u Gradskoj građevinskoj inspekciji kažu da investitor ima dozvolu, ali je odstupio od dokumentacije.

- Videli smo proširenje u Ulici Salvadora Aljendea, ima nekoliko mesta na kojima ljudi šire terase i nadziđuju zgrade. Ovde su skele zaklonjene i ne vidi se šta tačno rade na zgradi, a sigurno ima tridesetak stanova koji se proširuju - rekao je jedan od komšija kojem se ova praksa ne dopada.

Građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove proverio je radove u Mirijevskom bulevaru, a iako dozvole postoje, gradilište je opasano trakom "zatvoreno gradilište".

- Investitor poseduje građevinsku dozvolu i potvrdu o prijavi radova, kojom se odobrava izvođenje radova na rekonstrukciji i nadziđivanju postojeće stambene zgrade - kažu u Sekretarijatu. - Tokom obilaska, inspektor je uočio da je investitor odstupio od dokumentacije, te je gradilište zatvoreno.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)