ZAMENIK GRADONAČELNIKA: Beograd kupuje ruske tramvaje i trolejbuse?

Novosti online

15. 02. 2021. u 14:06

NA sastanku srpske i ruske delegacije u Beogradu, koju su predvodili premijerka Ana Brnabić i potpredsednik Vlade Rusije Jurij Borisov, razgovaralo se o mogućnosti da ruske kompanije prošire poslovanje u Beogradu, kao i da ulažu u transportnu infrastrukturu srpske prestonice.

ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА: Београд купује руске трамваје и тролејбусе?

Foto Tanjug

To je nakon sastanka izjavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je podsetio da su Lukoil i NIS, koji je u ruskom vlasništvu i već dugo prisutni na srpskom tržištu, a da se danas razgovaralo o mogućnosti da oni prošire svoje poslovanje.

"Razgovarali smo i o mogućnosti da oni ulažu u transportnu infrastrukturu Beograda. Obavestili smo ih da ćemo uporedo sa beogradskim metroom pokrenuti i projekat javno-privatnog partnerstva za BG voz", rekao je Vesić.

Dodao je da je to investicija između 800 i 900 miliona evra, a podrazumeva izgradnju više od 110 kilometara nove pruge, kao i kupovinu novih kompozicija.

"BG voz kao gradska železnica treba da bude dopuna metoru i biće jedinstven sistem s metroom koji počinjemo da radimo ove godine", naveo je Vesić.

Razgovaralo se, kaže, i o mogućnosti da Beograd kupi ruske tramvaje, ali i trolejbuse.

Ističe da u Beogradu postoje i druge ruske investicije kao što je kompanija "Marea propertis" koja je do sada investirala u oko 150.000 kvadrata i koja najavljuje nove investicije.

Vesić je pozvao i druge ruske kompanije da investiraju u Beograd i dodao da su oni u našem gradu dobrodošli.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Smeštanje najstarijih članova porodice u dom za stare