"INFOSTAN" POZIVA BEOGRAĐANE: Izmirite dugove na rate, evo do kada možete da se prijavite

G. NOVAKOVIĆ

31. 07. 2020. u 14:30

SVEGA 3.500 sugrađana je od februara potpisalo ugovor o reprogramu dugovanja sa JKP "Infostan tehnologije".

ИНФОСТАН ПОЗИВА БЕОГРАЂАНЕ: Измирите дугове на рате, ево до када можете да се пријавите

Foto: Arhiv VN

Tako je do sada samo oko 15.000 dužnika rešilo po povoljnim uslovima da namiri nagomilane obaveze, iako je preduzeće ovu pogodnost namenilo za čak 150.000 osoba. Poslednja prilika za postizanje pismenog dogovora sa gradskim preduzećem za objedinjenu naplatu komunalnih usluga ističe 6. avgusta.


Rok za reprogram produžavan je u nekoliko navrata. Akcija je počela u novembu prošle godine, i iako je trebalo da traje do kraja decembra, na zahtev građana ona je produžena za još tri meseca. Teška epidemiološka situacija uticala je na odluku da se poslednji datum za povoljnije izmirivanje dugova pomeri za još 90 dana po okončanju vanrednog stanja. Taj datum stiže narednog četvrtka.

- Sugrađani treba da znaju da daljeg odlaganja neće biti, i trebalo bi da iskoriste naredne dane - kažu u "Infostanu".

VIŠE MOGUĆNOSTI

PREKO servisa e-Sanduče, uskoro će biti omogućeno i plaćanje računa gradske uprave, poput poreza ili vrtića. Kada je reč o računima za utrošenu električnu energiju, telefona ili drugih dažbina, "Infostan" ima tehničke uslove koje je spreman da ponudi drugim preduzećima.

Kako su nam rekli u preduzeću, svi su postupci pred izvršiteljima, te je "Infostanu" svejedno hoće li dug naplatiti na rate, ili na neprijatniji način. Akcija reprograma poslednji put bila je aktuelna pre šest godina.

"Infostan" je korisnicima omogućio olakšicu da račune za februar, mart i april plate po završetku vanrednog stanja, i to bez obračunate kamate. Istovremeno, situacija sa virusom korona ubrzala je plan preduzeća da početkom juna pokrene elektronski servis za dostavu i plaćanje računa, e-Sanduče.

- Samo u prvih nedelju dana, na novi portal se registrovalo rekordnih 30.000 korisnika, dok se do sada ukupno registrovalo više od 50.000 sugrađana - kažu u preduzeću.

Mobilna aplikacija za platforme iOS i Android sistema biće dostupna za preuzimanje sledećeg meseca. Trenutno je u toku testiranje.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!