SEDAM KAZNI ZA SEDAM DANA: Za prekršaj i do tri godine zatvora

J. D.

19. 07. 2020. u 10:38

PRIPADNICI Komunalne policije svake večeri od 23.00 kreću u patrolu i kontrolu rada ugostiteljskih objekata.

СЕДАМ КАЗНИ ЗА СЕДАМ ДАНА: За прекршај и до три године затвора

Foto: N. Karlić

Novim merama koje je doneo Krizni štab propisano je da barovi, kafići i klubovi koji imaju baštu ne smeju da rade od 23.00 do 6.00 ujutru. Ugostitelji se pridržavaju preporuka, a u toku prošle nedelje milicionari su obišli 68 lokala, napisali šest prijava i jednu novčanu kaznu.

- Prilikom navedenih kontrola u 61 slučaju nije zatečeno narušavanje komunalnog reda - objašnjavaju nadležni u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije. - U šest slučajeva zatekli smo ugostitelje koji su radili duže od propisanog vremena i prijave su prosleđene nadležnim organima, dok smo samo u jednom slučaju izdali prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna u fiksnom iznosu.

Osim kazne koju određuje sudija za prekršaje, a koja može biti i do tri godine zatvora, vlasnici mogu dobiti i onu koja se izdaje odmah ukoliko se ne ispoštuje naređenje nadležnih i objekat automatski ne zatvori. U tom slučaju, ako odbiju da izvrše naređenje, džep će im biti "lakši" za 50.000 dinara. Ipak, ovakvi slučajevi su retki, a vlasnici lokala u "boemskoj četvrti", Ulici Strahinjića Bana ili na obalama reka, koji su sinonimi za noćni provod, uglavnom su savesni od početka primene nove odluke. U prilog tome govori podatak da su prvog dana kada je ova mera stupila na snagu, napisane samo dve prijave, a u gradu ima više od 10.000 ugostiteljskih objekata.

Kako su za "Novosti" ranije rekli u nadležnom sekretarijatu, prvih 15 minuta od izlaska na teren samo se opominju vlasnici ili zaposleni da je neophodno da goste isprate iz objekta.

- Nije nam glavni cilj samo da pišemo kazne, svesni smo da je situacija veoma teška, ali neophodno je da ispoštujemo mere kako bismo svi sačuvali zdravlje - pričaju milicionari.

NE KONTROLIŠU NOŠENjE MASKE

PRIPADNICI Sekretarijata na poslove komunalne milicije ne sprovode kontrolu nošenja maski u zatvorenim prostorima ili u gradskom prevozu. Ova kontrola je u nadležnosti Sanitarne inspekcije, koja svakodnevno na terenu sprovodi kontrolu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!