ZA VLASNIKA RINGIŠPILA 15.000 KAZNE: Vrteška u Ovči uklonjena, a gazda sankcionisan

A. Z. K.

19. 05. 2022. u 11:15

VLASNIK ringišpila u Ovči, osim što je uklonio luna-park, moraće da plati dve kazne u visini od 15.000 dinara.

ЗА ВЛАСНИКА РИНГИШПИЛА 15.000 КАЗНЕ: Вртешка у Овчи уклоњена, а газда санкционисан

Foto: Printscreen Instagram/ serbialive_beograd

Vrteška je bila postavljena tik uz Ulicu Mihaja Emaneskua, a snimak koji se proširio društvenim mrežama, na kome se vidi kako deca "preleću" preko vozila koja prolaze saobraćajnicom, uznemirio je javnost. Ovo je izvelo na teren Komunalnu miliciju i inspektore iz Opštine Palilula.

Kako su za "Novosti" potvrdili u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije, oni su na teren izašli u utorak po prijavi Direkcije policije.

- U Ulici Mihaja Emaneskua zatekli smo ringišpil i trambolinu na javnoj površini za koju vlasnik nije imao dozvolu. Njemu je izdat prekršajni nalog u iznosu od 10.000 dinara. S obzirom na to da je ringišpil bio nepropisno parkiran i da je zbog toga bilo ometano kretanje pešaka, izdat mu je još jedan prekršajni nalog u visini od 5.000 dinara.

PO DOZVOLU U OPŠTINU

DA bi vlasnici postavili privremene objekte, tačnije luna-park, u obavezi su da opštini podnesu zahtev. Uz to, moraju da prilože i tehničku dokumentaciju, koju čini opis mesta za postavljanje i grafički i fotografski prikaz mesta s ucrtanim privremenim objektima. Propisano je da tehničku dokumentaciju moraju da pripreme stručnjaci koji poseduju licencu odgovornog projektanta arhitektonske struke i odgovornog projektanta iz oblasti saobraćaja i saobraćajne signalizacije.

U utorak su na teren izašli i komunalni inspektori Opštine Palilula, koji su utvrdili da vlasnik nije imao dozvolu za postavljanje vrteške, ali i da nikada za to nije podneo zahtev. Kada su opštinari došli na teren ringišpil je već bio uklonjen pa oni nisu imali "osnov za preduzimanje daljih koraka".

- Nije poznato ko je i kada postavio luna-park u Ovči, pa se ne zna da li uopšte postoji dozvola za rad koju izdaje Agencija za privredne registre - rekli su u GO Palilula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili