ZARADA OD TURISTA 100 MILIONA EVRA: Gosti iz stranih zemalja na dočeku nisu nimalo štedeli

G. N.

04. 01. 2022. u 06:47

U NOVOGODIŠNjOJ noći, prema proceni policije, oko 100.000 ljudi prošlo je centralnim beogradskim ulicama, naročito tokom koncerta ispred Doma Narodne skupštine. Oko 100 miliona evra slilo se u kasu Grada tokom praznika, što je vrlo značajno, rekao je juče zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

ЗАРАДА ОД ТУРИСТА 100 МИЛИОНА ЕВРА: Гости из страних земаља на дочеку нису нимало штедели

Foto arhiva

Prema njegovim rečima, Beograd je u svet poslao divnu sliku sa dočeka 2022. godine.

- Sve je prošlo bez incidenata - kaže Vesić. - Naša procena je da je u Beogradu oko 100.000 turista i da je Beograd zaradio između 90 i 100 miliona evra tokom novogodišnjih praznika. To je finansijska injekcija, a najviše za hotele, restorane, radnje, odnosno za privredu i zarade 40.000 zaposlenih u ugostiteljskim delatnostima. Jedna smo od retkih evropskih zemalja koje su uspele da nađu meru između rada privrede i zaštite javnog zdravlja.

Kako je rekao zamenik gradonačelnika, najveći broj turista bio je iz regiona, ali ih je mnogo bilo i iz Turske, Rusije i arapskih zemalja. Komunalna milicija kontrolisala je grad, ali broj prijava bio je zanemarljiv. U gradskom komunalnom sistemu celu noć radilo je 1.500 ljudi.

KLIZANjE NA TRGU REPUBLIKE

KAKO je najavio zamenik gradonačelnika, klizalište na Trgu republike biće otvoreno 7. januara. Tako će broj ledenih ploča u prestonici biti kompletiran.

- Klizalište će biti otvoreno na Božić i radiće tokom celog februara - istakao je Vesić.

Podsetimo, sugrađanima je uživanje na ledu omogućeno još na Tašmajdanu, Adi Ciganliji i u gročanskom naselju Kaluđerica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!