NOVA PRAVILA ZA TAKSISTE NA AERODROMU: Pred odbornicima izmene odluke o prevozu ispred vazdušne luke u Surčinu

M. S. - S. B. M.

26. 08. 2021. u 08:51

NAČIN rada taksista na Aerodromu "Nikola Tesla", koji je dosada pratio niz nepravilnosti, biće dodatno regulisan izmenama odluke o taksi prevozu koje će se u ponedeljak naći pred odbornicima Skupštine grada.

НОВА ПРАВИЛА ЗА ТАКСИСТЕ НА АЕРОДРОМУ: Пред одборницима измене одлуке о превозу испред ваздушне луке у Сурчину

Foto Tanjug

Jedna od promena biće da se u slučaju ako taksi vozilo nadležni zateknu sa nekim fizičkim oštećenjima, može da se uputi na vanredni pregled.

Kako se navodi u odluci, prilikom dolaska na aerodrom, taksi vozač se prijavljuje na dolaznu poziciju, odnosno na ulaz u parking prostor kako bi se evidentirao i svrstao u rednu listu elektronskog sistema za pristupanje taksi stajalištu u zoni dolaznog terminala. Automatski se stavlja na listu čekanja za pružanje usluge.

- Nakon toga, taksista se parkira na obeleženi prostor, a za to vreme mora da bude u vozilu ili pored njega - navodi se u izmenama odluke.

- Nije dozvoljeno prijavljivanje na dolaznoj poziciji na bilo koji drugi način osim taksi vozilom. Pristupa zoni dolaznog terminala po automatskom pozivanju putem elektronskog taksi sistema. Prevoz se obavlja prvim vozilom u redu, a ukoliko taksista prvi u redu odbije vožnju, dužan je da napusti stajalište.

Kada je reč o tehničkom pregledu, dosada su taksisti imali obavezu da jednom godišnje idu na pregled vozila. Ova obaveza i dalje ostaje na snazi, s tim što se dodaje obaveza da ukoliko tokom inspekcijskog nadzora, inspektor drumskog saobraćaja utvrdi oštećenja na vozilu, uputiće taksi prevoznika na vanredno ispitivanje pogodnosti taksi vozila.

OBAVEZNA BELA BOJA VOZILA

NOVINE koje se odnose na uniformisanje vozila u belu boju, a koje će važiti od 2024. godine, ovim izmenama će se dodatno precizirati u delu kaznenih odredbi. Oni koji budu nabavljali vozila iz subvencija moraće to odmah po stupanju odluke, odnosno za tri godine, dok će ostali, koji nabavljaju iz sopstvenih sredstava, imati prelazni rok od godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna