ZA vreme najduže zabrane kretanja minulog vikenda, novosadski policajci iz Policijske stanice Detelinara su bili na usluzi građanima i donosili im lekove. Upravo njima se obratilo dvoje građana, penzioner iz Veternika koji poštuje izolaciju, ali i Novosađanka koja zbog policijskog časa nije mogla da ode do apoteke po propisan medikament.

Već je bilo prošlo 13 časova kada je u subotu počeo policijski čas, a policiji na Detelinari se preko telefona obratio penzioner, inače srčani bolesnik, koji nikako nije mogao da ode do Novog Sada. Objasnio je čuvarima reda svoju situaciju i da ne sme da ostane bez terapije, i oni su mu obećali da će mu dopremiti lek.

- U izolaciji sam zbog svojih godina i to poštujem od prvog dana, i kao jedina mogućnost mi je ostalo da se obratim policiji - priča nam Milorad Jovičić (67), iz Veternika.
- Vrlo ljubazno su me saslušali, dao sam im adresu gospođe u Novom Sadu kod koje se nalazio moj lek, a koji mi je stigao iz Amerike. Dao sam im njenu i svoju adresu.

Posle petnaestak minuta, kako dalje priča Jovičić, na vratima se pojavio operativac sa lekom u rukama. Penzioner nije mogao da veruje da su tako brzo sve odradili.

Policajci su posle molbe jedne Novosađanke za pomoć otišli do nje, uzeli zdravstvenu knjižicu, a zatim do apoteke i doneli joj prepisani lek, uz želje da što pre ozdravi.

NA USLUZI

SMATRAJUĆI da je njihova dužnost i da pomažu građanima i budu im na usluzi kada je to potrebno, policajci iz PS Detelinara, kažu da im je drago što su ovo dvoje građana poštovali zabranu kretanja i obratili im se za pomoć.