Deo Opšte bolnice u Vranju decenijama čekao obnovu: Konačno rekonstrukcija svih 7 paviljona

D. RISTIĆ

utorak, 17. 03. 2020. u 13:25

Део Опште болнице у Врању деценијама чекао обнову: Коначно реконструкција свих 7 павиљона

Foto D. Ristić

Predstavljen ambiciozni plan renoviranja i povezivanja delova opšte bolnice u Vranju
STARI, paviljonski deo Opšte bolnice u Vranju je već decenijama "zreo" za obnovu, pa je gradonačelnik dr Slobodan Milenković najavio da će tokom naredna dva meseca biti realizovana javna nabavka i izabran izvođač radova.

Procenjena vrednost ovog kompleksnog posla dostiže milijardu i po dinara, a novac je obezbeđen posredstvom programa nazvanog "EU progres", te od Kancelarije za upravljanje javnim nabavkama.

Rekonstrukcija podrazumeva grupisanje postojećih objekata uz dogradnju dodatnih koji će se "naslanjati" na novi Hirurški blok i čini jednu celinu. U planu je, saznajemo, rekonstrukcija čak sedam paviljona...

- Bolesničke sobe će biti trokrevetne i svaka će imati zaseban sanitarni čvor, centralni razvod medicinskih gasova i signalizaciju, te centralno zagrevanje i hlađenje. Planirane su i izrada novih termoizolacionih fasada, zamena unutrašnje stolarije i rekonstrukcija svih instalacija - naglasio je dr Milenković, uz napomenu da se radi o ukupno 15.000 kvadrata.

Predviđeno je da sve službe budu pod jednim krovom i funkcionišu u skladu sa najvišim, savremenim standardima, a početak radova se očekuje u maju i rok za završetak posla iznosi 450 radnih dana.

Opšta bolnica u Vranju je, podsetimo, jedina u Srbiji sa paviljonskom organizacijom sekundarne zdravstvene zaštite, a zgrade u kojima su smeštena odeljenja su građene u periodu od pedesetih do sedamdesetih godina prošlog veka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije