Leskovac: Sportska hala do kraja godine

I. MITIĆ

20. 09. 2018. u 12:20

Posle punih sedam godina neimari užurbano privode kraju građevinske radove u centru grada. Grad na Veternici dobiće modernu dvoranu od oko 1.500 kvadrata i 500 mesta za gledaoce

Лесковaц: Спортска хала до краја године

Radnici postavljaju drugu ploču Foto I. Mitić

IZGRADNJA višenamenske sportske hale na mestu nekadašnjeg "Doma partizana" u centru Leskovca, započeta pre sedam godina, biće konačno završena do kraja ove godine. Za te namene Ministarstvo omladine i sporta, u okviru svog programa "Završi započeto", izdvojilo je 58,3 a lokalna samouprava još oko 12 miliona dinara. Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, a kada budu završeni grad na Veternici dobiće modernu sportsku dvoranu od oko 1.500 kvadratnih metara i 500 mesta za gledaoce.

Za ovo gradilište često se govorilo da je leskovački "Skadar na Bojani" jer je bilo više pokušaja i faza u kojima se nastojalo da dotrajalu sportsku halu u centru grada zameni novi objekat. NJegova izgradnja počela je 2011. godine, kada je grube građevinske radove i izgradnju čelične konstrukcije država finansirala sa 54 miliona dinara, uz učešće lokalne samouprave od dodatna tri miliona. Radovi su sa mnogo skromnijim sredstvima nastavljani i dve godine kasnije. Završena je polovina posla i tu se stalo!

Zahvaljujući podršci nadležnog ministarstva i ministra Vanje Udovičića, uspeli smo da obezbedimo neophodna sredstva i sada se vidi da će naše obećanje iz aprila ove godine da ćemo završiti ovu halu, biti ispunjeno. Ulaganje u sport je uvek isplativa investicija jer doprinosi zdravijem životu - kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je u sredu obišao radove.

Direktor leskovačkog Javnog preduzeća "Urbanizam i izgradnja" Novica Nikolić naglašava da izvođači dobro napreduju i da se sve odvija u planiranim rokovima.

- Urađeno je betoniranje prve ploče i hidro i termo izolacija. U toku su radovi na betoniranju druge ploče. Izgrađeno je kompletno stepenište. Završeno je i malterisanje severne i južne fasade. Položene su vodovodne i kanalizacione cevi, a u toku su i elektro radovi. Očekujemo da sve bude završeno do kraja godine - zaključio je Nikolić.

BEZBEDNOST RADNIKA

POSLE učestalih nesreća na gradilištima u Srbiji, na ovom je bio primetan pojačan oprez investitora i izvođača. Ali bez zaštitne opreme niko od gostiju u sredu nije mogao da uđe na gradilište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije