Stanari Dositejeve 11 ne veruju obećanjima

LJ. P.

21. 08. 2018. u 06:02

Protest iseljenih stanara oštećene kuće u Dositejevoj 11. Ako im se ne obezbedi smeštaj, u utorak idu kod gradonačelnika

Станари Доситејеве 11 не верују обећањима

Deo stanara odbio da napusti objekat Foto Rada Šegrt

STANARI kuće u Dositejevoj 11 u Novom Sadu, od ponedeljka više nemaju obezbeđeno prenoćište u jednom motelu u kojem su spavali prethodnih večeri zbog rušenja zida njihove kuće izazvanog kopanjem temelja na susednoj parceli. Predstavnik investitora "Astra plana", koji pored njih namerava da gradi stambenu zgradu, porodicama je obećao da će iznajmiti stanove u koje će se smestiti. Međutim vlasnici 11 stanova ne veruju ovim obećanjima i najavljuju žalbe gradonačelniku Milošu Vučeviću.

- Na sastanku sa predstavnicom investitora u ponedeljak, kojem je prisustvovao i Vladimir Stojković, član Gradskog veća za komunalne poslove, rečeno nam je da moramo odavde da se iselimo, a da nam se nađu stanovi - kaže Dragan Mitrović, predsednik Skupštine stanara u Dositejevoj 11. - Investitor do sada nijedno obećanje nije ispunio, zato se plašimo da ćemo opet biti izigrani.

Dok se ne pronađe rešenje za 11 porodica koje su ostale bez krova nad glavom, stanari su međusobno solidarni i većina njih na svoju odgovornost tu boravi.

- Nemamo struju, ni vodu, ali se nekako snalazimo - kaže Tibor Nanaši, jedan od stanara. - Kada se srušio zid, zajedno sa njim je otišao i regal sa kompletnom garderobom. Ovo što mi je ostalo, moram da čuvam.

Stanari se snalaze kako znaju i umeju, a zajednički ručak za sve kuvaju u kotliću u dvorištu.

UGOVOR KOD NOTARA

STANARI insistiraju na regularnosti i da ugovori o iznajmljivanju stanova budu overeni kod notara. Žele da u njima bude precizirano na koji period su iznajmljeni i ko snosi troškove kirije i ostalih dažbina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Анти Антифа

21.08.2018. 06:58

Кирију сноси овај што вам је срушио зид а дажбине сами