NOVA VAROŠ - Na spomenik vojvodi Petru Bojovići na istoimenom trgu, povodom 1. novembra Dana opštine, vence su položile delegacija opštine Nova Varoš i Udruženja potomaka ratnika 1912 - 1920. godine. Uz odavanje počasti slavnom zemljaku novovarošani su položili vence u čast i slavu ratnika Srpske vojske koji su oslobodili ovaj kraj pre 105 godina od Otomanskog carstva.

Pročitajte još:
Vojska rekonstruisala put ka rodnoj kući vojvode Bojovića(FOTO)
 

Podsećajući na taj istorijski dan kad je Novoj Varoši svanula sloboda predsednik opštine je govorio o oduživanju duga prema slavnim predcima. Tako će najlepši deo grada na kom je pre 20 godina podignut spomenik vojvodi Petru Bojoviću tokom iduće godine dobiti lepši izgled.

Pročitajte još: Ponižavanja velikih srpskih vojskovođa


- Znamo da vojvoda Petar Bojović nije mogao biti komandant bez vojske, a vojska još nema nikakvo obeležije zato će lokalna samouprava podržati predlog Udruženja potomaka ratnika 1912 - 1920. godine da se na Trgu podigne spomenik ratnicima. Novac za tu investiciju projektovali smo u budžetu za iduću godinu - kazao je predsednik opštine Radosav Vasiljević.

Inače obeležavanje Dana opštine počelo je u ponedeljak rukometnom utakmicom između Zlatara i Metaloplastike iz Šapca, sinoć su na teren Sportske dvorane izašli košarkaši Zlatara i Jedinstva iz Bijelog Polja, dok su večeras na programu dve utakmice u futsalu gde će snage odmeriti Zlatar i Prijepolje a zatim i Militari iz Danilograda i KMF Novi Pazar. Centralna proslava obeležavanja Dana opštine biće svečana akademija koja će biti upriličena večeras u Domu kulture.